SP u veslanju: Marcela Milošević izborila četvrtfinale skifa, braća Sinković love novu medalju

SP u veslanju: Marcela Milošević izborila četvrtfinale skifa, braća Sinković love novu medalju

Prvoga dana natjecanja Marcela Milošević jedina je izborila izravan plasman u četvrtfinale nakon što je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila četvrto mjesto

Valent i Marin Sinković

U Amsterdamu je započelo Svjetsko prvenstvu u veslanju na kojem Hrvatsku predstavljaju Marcela Milošević i David Šain u skifovima, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće, te Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić u dvojcu bez kormilara.

Prvog dana natjecanja Marcela Milošević je izborila izravan plasman u četvrtfinale nakon što je u svojoj kvalifikacijskoj skupini osvojila četvrto mjesto, posljednje koje je vodilo daljnju fazu natjecanja.

Dvojac bez kormilara Kolobarić – Janjić morat će u repesaž nakon što je u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini osvojio peto mjesto. U repesaž će morati i David Šain, koji je kvalifikacijama samca osvojio četvrto mjesto u svojoj skupini, a direktan plasman u četvrtfinale osiguravale su prve tri pozicije.

U ponedjeljak će nastupiti i najveći hrvatski aduti za medalju – braća Sinković, inače članovi trofejnog četverca na pariće.

– Očekujemo medalju, a nadamo se zlatu… Iza nas je ponovno 5000 izveslanih kilometara, čak više nego prošle sezone, iako smo u ovoj imali puno pehova. Valent je dva mjeseca izbivao zbog ozljede, pa i na posljednjim pripremama uoči SP-a imao je trodnevne probleme s bolnim leđima. No, unatoč svemu, naš dubl je gotovo optimalno pripremljen, poboljšali smo i brzinu, teško da je netko od konkurenata uspio napraviti takav brzinski napredak, najavio je za stranicu hrvatskog veslačkog saveza trener dvojca na pariće Nikola Bralić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.