SP2018: Cristiano Ronaldo i Messi predvode najbolje strijelce

SP2018: Cristiano Ronaldo i Messi predvode najbolje strijelce

Mario Mandžukić zabio je 30 golova za Hrvatsku.

Foto: Gettyimages

Portugalac Cristiano Ronaldo najbolji je strijelac u nacionalnom dresu od svih igrača koji će biti prisutni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a iza njega sa 17 golova manje nalazi se njegov najveći rival, Argentinac Lionel Messi.

Razlika između najboljeg dvojca u posljednjih desetak godina je otprilike jednaka razlici u godinama, samo što je upitno hoće li Messi nastaviti igrati za reprezentaciju nakon Mundijala s obzirom da se već jednom oprostio na kratko od reprezentacije. Ako Messi odluči igrati do tih godina u kojima će Ronaldo prestati igrati za Portugal, u te tri godine realno je da postigne otprilike tih 17 golova i izjednači se po broju pogodaka. Ronaldo je odigrao 26 utakmica više od Messija za reprezentaciju.

Iza vodećeg dvojca nalazi se Brazilac Neymar sa 55 gola za reprezentaciju, a njemu nedostaju još 22 pogotka kako bi prestigao rekordera Brazila, Pelea. Osim Neymara među 10 najboljih strijelaca, samo jo Shinji Okazaki nije najbolji strijelac svoje reprezentacije u povijesti. Okazaki je postigao 55 golova za Japan, a daleko ispred je Kunishige Kamamoto sa 80 golova.

Najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije Davor Šuker postigao je 45 golova i danas bi bio na devetom mjestu igrača koji nastupaju na Mundijalu. Trenutno je za Vatrene od aktivnih igrača najviše golova zabio Mario Mandžukić, njih 30 i zaostaje 13 golova za desetim Blas Perezom iz Paname.

Najbolji strijelci u reprezentaciji koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu:

igrač golovi država klub
1 Cristiano Ronaldo 81 Portugal Real Madrid
2 Lionel Messi 64 Argentina Barcelona
3 Neymar Jr 55 Brazil Paris SG
4 Robert Lewandowski 55 Poljska Bayern
5 Luis Suarez 51 Urugvaj Barcelona
6 Shinji Okazaki 50 Japan Leicester City
7 Tim Cahill 50 Australija Millwall
8 Javier Hernandez 49 Meksiko West Ham
9 Luis Tejada 43 Panama Sport Boys
10 Blas Perez 43 Panama Municipal

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.