SP2018: [VIDEO]Izabrani najljepši golovi u povijesti SP

SP2018: [VIDEO]Izabrani najljepši golovi u povijesti SP

Maradonin gol protiv Engleske proglašen je za gol stoljeća, ali na Fifinom izboru za naj gol SP tek je na četvrtom mjestu.

foto: youtube

Fifa je na svojoj facebook stranici otvorila glasanje za najljepši gol Svjetskih prvenstava, a najviše kontroverze izazvao je gol Diega Armanda Maradone protiv Engleske koji je završio tek na četvrtom mjestu, a proglašen je za najbolji gol stoljeća, stoga je sasvim normalno da je izbor potpuno iznenađujući.

Najljepšim golom proglašen je onaj Meksikanca Manuela Negretea koji ga je postigao u osmini finala 1986. godine u kojem je Meksiko sa 2:0 savladao Bugarsku.

Iza Meksikanca smjestio se Brazilac Eder sa pogotkom protiv Sovjetskog Saveza 1982. godine, dok je na trećem mjestu Ederov sunarodnjak i najmlađi strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava Pele sa golom protiv Švedske u finalu 1958. godine.

Na četvrtom mjestu je već opisani pogodak Maradone, a iz njega smjestili su se golovi Dennisa Bergkampa protiv Argentine, Maxi Rodrigueza protiv Meksika 2006. i Jamesa Rodrigueza protiv Urugvaja 2014. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.