Špaco: “Balić ima i lucidnost i učinkovitost”

Špaco: “Balić ima i lucidnost i učinkovitost”

Hajdukov šef struke zadovoljan je igrom i pobjedom protiv Vinogradara, a posebne pohvale uputio je na adresu mladog Andrije Balića...

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Karizmatični Hajdukov trener Špaco Poklepović poslije uzvratne utakmice Kupa kontra Vinogradara za promjenu nije povisio ton prema pripadnicima ‘sedme sile’. Njegova je momčad ovoga puta igrala dobro, upisala sigurnu pobjedu i izborila prolaz u polufinale te za ‘teške riječi’ nije bilo ni potrebe.

“Rezultat i igra su očekivani, no ne treba sada ništa ukrašavati. Sigurno je da mirniji idemo dalje”, misli Poklepović. “Ne želim prognozirati polufinale, premda bi nam Split ili Zadar bili nešto lakši suparnici negoli Rijeka ili Dinamo. Idemo po pozitivan rezultat, no moramo osvajati i više bodova u samom prvenstvu”, kazao je strateg bilih, apostrofiravši trenutačno nedovoljan učinak za momčad Hajdukova pedigrea i povijesti.

Mnogo je pogleda bilo upereno prema mladom ‘tiću’ Andriji Baliću, koji je dan ranije potpisao profesionalni ugovor i za Poljud se vezao do 2018. godine. Prema onome što je prezentirao u Kupu (dvostruki strijelac), ali i nedavnom ogledu sa Zadrom, Hajduk je napravio vrlo dobar posao.

“Balić je maksimalno učinkovit, a boljim od drugih čini ga njegovo sjajno optimalno postavljanje. Ipak, smatram kako mu je ova pozicija preteška, makar se dobro snašao. Njega krasi strašna lucidnost”, oprezno ga je nahvalio najstariji aktivni europski trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.