Špaco: “Hajduku najveći izgledi, Rijeka i Dinamo neugodno razočarali”

Špaco: “Hajduku najveći izgledi, Rijeka i Dinamo neugodno razočarali”

Stanko Poklepović komentirao je (slabe) rezultate hrvatskih predstavnika na početku europske sezone...

Stanko Poklepović/Foto: www.hajduk.hr

Legendarni trener Stanko Poklepović gotovo uvijek ima ‘koju pametnu’. Popularni Špaco i dalje revno prati sve što se događa, osobito u hrvatskom nogometnom podneblju, a za Index je komentirao rezultate hrvatskih klubova u prvim pretkolima Europske lige.

“Hajduk je bio mnogo lošiji protiv Kopera negoli Dinama; momčad se teško snalazi pod pritiskom, a Koper je upravo to radio. Golovi su padali iz prekida i pogreška, a takve su stvari nedopustive u ozbiljnom nogometu. Ne znam je li u pitanju dekoncentracija ili što drugo, no ne smije se događati”, kaže Poklepović, dodavši i kako upravo Splićani imaju najbolju šansu u uzvratnom ogledu izboriti daljnje natjecanje.

Dinamo je, pak, potpuno razočarao protiv Fole Esch (1:1). “Dinamo ni izbliza nije ono što bi trebao biti. ‘Neuredni’ su u oba pravca, a i u modru su svlačionicu nemir unijeli elementi koji nemaju veze sa sportom. Bez obzira na to, jako su me razočarali jer ovo što su pokazali protiv Fole nikako nije na razini renomea kluba.”

Lokomotiva je pak okarakterizirana kao najugodnije iznenađenje, dok su Riječani (poraženi od Aberdeena) etiketirani najvećim razočaranjem. “Lokomotiva je sjajna, igrali su hrabro i nisu se prepali renomniranog protivnika. Maksimalno su iskoristili činjenicu da je PAOK tek došao s priprema, totalno je izvan forme i oslabljen neigranjem nekoliko bitnih igrača. Ipak, bojim se da će Tudor vrlo brzo pohvatati konce, dovesti ekipu u red i proći dalje”, misli Špaco.

“Svi naši klubovi imaju veliki problem u Europi jer nisu pohvatali tri osnovna elementa nogometne igre koji su danas nužnost: koncentracija, preformacija i ritam – to je budućnost modernog nogometa. Rijeka me neugodno iznenadila, osobito ako u obzir uzmemo činjenicu da su lani igrali jako dobro upravo u Europi. No, vidite i sami što se dogodilo kad su se pogubili”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.