Španjolci o Hrvatskoj: “Baš i nismo imali sreće”

Španjolci o Hrvatskoj: “Baš i nismo imali sreće”

Ovako su španjolski mediji dočekali ždrijeb Eura...

Španjolska se oprašta od Svjetskog prvenstva, Čile ide dalje/Getty Images

Španjolski mediji s velikom dozom respekta prokomentirali su ždrijeb skupine Europskog prvenstva u Francuskoj iduće godine, u kojoj će im najveću prijetnju ponovno predstavljati Hrvatska.

Kiseo smiješak imao je na licu i izbornik furije Vicente del Bosque u Kongresnoj palači francuske prijestolnice, a tamošnji mediji najviše ističu kako “Španjolska baš i nije imala sreće.”

“Dostojanstveni nasljednici talenta bivše Jugoslavije, Hrvati su se svijetu predstavili trećim mjestom na SP-u u Francuskoj. Sada se u Francusku i vraćaju po nove pobjede, s nimalo manje nogometne kvalitete negoli onda. Dva najjača njezina auduta zasigurno su Luka Modrić i Ivan Rakitić”, pišu Španjolci.

Dnevni list AS navodi kako je “Hrvatska uspjela zasjesti u europsku nogometnu panoramu i od tada joj je preostalo samo rasti. Teško je očekivati da iskrsne druga generacija, poput one čudesne s Bobanom, Prosinečkim i Šukerom, no i oni koji su ih naslijedili nastavljaju njegovati isti talent i urođenu sposobnost nadmetanja.”

Osvrnuli su se Španjolci i na nedavne turbulencije u reprezentativnim krugovima. “Dok aktualna momčad s Rakitićem, Modrićem i Mandžukićem ostavlja trag u natjecanjima u kojima nastupa, nekoliko lošijih rezultata doveli su do smjene Nike Kovača i dolaska Ante Čačića, bez počinjene štete. Srećom po Hrvate, rekacija je isprovocirana pa će se momčad ponovno vratiti u elitu.”

Posebno se ističu određeni nogometaši: “Jedina je dobra stvar što prvenstvo otvaramo protiv Čeha. Potom ćemo se morati ogledati s Turskom Fatiha Terima, čija je zvijezda Barcelonin Arda Turan, a onda slijedi Hrvatska s Rakitićem, Modrićem, a možda i Alenom Halilovićem. To su jake hrvatske snage”, zaključuje se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.