EP Rukomet: Španjolci se poigrali sa Česima!

EP Rukomet: Španjolci se poigrali sa Česima!

EHF EURO 2016. Breslau (Polen), 22. Januar 2016. Am zweiten Spieltag der Hauptrunden-Gruppe 2 trifft Spanien (rot) auf Dänemark (weiß).

Rukometna reprezentacija Španjolske uvjerljivom pobjedom otvorila je nastup na rukometnom Euru. Španjolci su bez puno muke ponizili autsajdere Čehe pobijedivši sa čak 17 pogodaka razlike (32:15).

Česi su se držali do rezultata 5:4, nakon čega slijedi španjolska serija od 4:0 i Crvena furija odlazi na 9:4. Do kraja prvog dijela prednost se postepeno povećavala, a raspoložen je bio Valero Rivera. Na predah se otišlo sa 16:9 za Španjolce.

U drugom dijelu Češka se još više raspala. Srljali su u napadu i doslovno davali lopte protivnicima, koji su bili neumoljivi. O tome svjedoči i podatak da su Česi uputili samo 30 udaraca prema golu protivnika, a zabili su pola. Previše tehničkih pogrešaka, probijanja i žurba koštali su ih teškog poraza, rijetko viđenog u europskom rukometu. Konačan rezultat glasio je 32:15 u korist raspucane Crvene furije, a ono što može razveseliti španjolskog izbornika je činjenica da je uspio izrotirati i odmoriti ključne igrače.

Kod pobjednika po pet su golova zabili Sole, Rivera i veteran Entrerrios, dok je jedini raspucan kod Češke bio Kasparek s također pet golova. Izrazito neraspoložen bio je najbolji strijelac kvalifikacija Češke Hrstka. Krilo Tatrana iz Prešova zabilo je tek jedan pogodak.

Zanimljivo je spomenuti da su golmani Češke Mrkva i Galia uspješniji po obranama od španjolskog para Corrales-de Vargas, no neće to biti neka utjeha.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.