Španjolci tvrde: Uefa istražuje Skenderbeu zbog namještanja protiv Dinama

Španjolci tvrde: Uefa istražuje Skenderbeu zbog namještanja protiv Dinama

Prema navodima španjolskih medija albanski prvak je pod istragom Uefe...

Zagreb, 25.08.2015 - Utakmica play off Lige prvaka izmedju Dinama i KF Skenderbeu na stadionu u Maksimiru. Na slici Ivo Pinto, Bajram Jashanica Foto: Mario CUZIC/ZNA.HR

Prema pisanju španjolskog El Paisa Uefa istražuje albanskog prvaka Skenderbeu zbog namještanja u europskim utakmicama, a to uključuje i uzvrat protiv Dinama. Savez najvećih europskih kladionica Federbet prijavio je prevelike uplate na četvrti pogodak Dinama kod rezultata 3:1. Dvije minute prije spomenutog pogotka koeficijent je pao na samo 1.20, a prema Federbetu trebao bi biti približno 2.50. Prema neslužbenim informacijama kladitelji su kad je Soudani pogodio za 4:1 zaradili od pet do deset milijuna eura.

Sumnjiva je i uzvratna utakmica drugog pretkola u kojoj je Skenderbeu igrao protiv sjevernoirskog Crusadersa. U 70. minuti Albanci su imali prednost 2:1, ali koeficijent da će prvak Sjeverne Irske izjednačiti bio je tek 1.90 umjesto 5.00. Crusaders je čak pobijedio 3:2, a kladitelji su zaradili od jedan do tri milijuna eura. Uefa je samo objavili da do završetka istrage neće ništa komentirati. Federbet inače upozorava na neočekivane promjene u koeficijentima, a upravo je to ovog proljeća dovelo do uhićenja nekoliko desetaka osoba u Serie B.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.