Španjolke razbile Hrvatsku na otvaranju drugog kruga Eurobasketa

Španjolke razbile Hrvatsku na otvaranju drugog kruga Eurobasketa

Kako su susreti protiv Litve i Slovačke bitniji, a Španjolke su u četiri minute zabile 13 koševa, bilo je izgledno kako će se vrlo brzo proći na plan B.

Hrvatske košarkašice/Foto: HKS

Hrvatske košarkašice su prije četiri godine ostavile Španjolsku bez četvrtfinala EP-a, a danas su Španjolke izvršile osvetu. Hrvatska je Španjolskoj poslužila kao lakši trening, a krajnji rezultat bio je 95:52 (24:13, 20:11, 18:10, 33:18).

Izbornik Turić mogao je odmarati važne igračice već od četvrte minute. Kako su susreti protiv Litve i Slovačke bitniji, a Španjolke su u četiri minute zabile 13 koševa, bilo je izgledno kako će se vrlo brzo proći na plan B. Do 18. minute već je bilo 26 razlike za protivnice (42:16).

Našim košarkašicama već je tada prijetila katastrofa, pa je Ciglar na kraju imala 30 minuta na parketu, a Slišković 25 minuta,  s tim da je ona bila jedina dvocifrena igračica Hrvatske s 11 poena.

Hrvatska je utakmicu završila s 29 izgubljenih lopti i trice 0/6. Sljedeći poraz protiv Litve značio bi oproštaj od Europskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.