Španjolska liga zahtjeva istragu protiv PSG-a i Manchester Citya

Španjolska liga zahtjeva istragu protiv PSG-a i Manchester Citya

Vodstvo španjolske La Lige zahtijeva hitnu istragu od UEFA-e u pogledu transfer aktivnosti najvećih potrošača u netom završenom prijelaznom roku, a Španjolci žele istragu oko PSG-a i Manchester Citya za koje tvrde da su prekršili pravila financijskog fair-playa.

Podsjetimo, PSG je autor dva najveća transfera u prijelaznom roku nakon što je francuski klub uspio u svoje redove dovesti Neymara i Kyliana Mbappea. Poznato je kako je Neymar plaćen 222 milijuna eura, a Mbappe je prvotno došao na posudbu upravo kako PSG ne bi imao još većih problema s poštivanjem financijskog fair-playa. S 238 milijuna eura PSG ipak nije potrošio najviše, već to mjesto pripada Manchester Cityu.

Guardiolin City je potrošio 244,3 milijuna eura na igrače poput Walkera, Mendya, Edersona, Bernanda Silvu i Danila i vodstvo španjolske lige želi da UEFA otvori istragu protiv engleskog kluba, kao što su prethodno učinili u pogledu PSG-a.

Navedene pritužbe iz španjolske lige će malo značiti PSG-u i Manchester Cityu koji su praktički pokopali financijski fair-play svojim aktivnostima, a očito Španjolce još boli gubitak jednog od najboljih igrača svijeta Neymara od strane PSG-a. Vrijedi napomenuti kako je upravo La Liga najmanje potrošila od svih najvećih liga, no poglavito se to može pripisati tihom prijelaznom roku Reala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.