Španjolska u najjačem sastavu na SP-u, Hrvatskoj težak zadatak u drugom krugu

Španjolska u najjačem sastavu na SP-u, Hrvatskoj težak zadatak u drugom krugu

Momčad tvore šest NBA igrača te šest igrača Real Madrida i Barcelone. S popisa je ponovno otpao naturalizirani Crnogorac Nikola Mirotić zbog FIBA-inog pravila o jednom naturaliziranom igraču

Ricky Rubio/Getty Images

Izbornik španjolske reprezentacije Juan Antonio Orenga objavio je već sada popis 12 igrača na koje će računati na Svjetskom prvenstvu kojemu su domaćini. Glavni preduvjet je da ne dođe do ozljeda ili drugih nepredviđenih okolnosti.

Na popisu se nalaze: Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Jose Calderon (New York Knicks), Sergio Rodriguez (Real Madrid), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Sergio Llull (Real Madrid), Rudy Fernandez (Real Madrid), Victor Claver (Portland Trail Blazers), Alex Abrines (Barcelona), Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder), Felipe Reyes (Real Madrid).

Kao što je vidljivo, momčad tvore šest NBA igrača te šest igrača Real Madrida i Barcelone. S popisa je ponovno otpao naturalizirani Crnogorac Nikola Mirotić zbog FIBA-inog pravila o jednom naturaliziranom igraču. Prednost je i ovog puta dobio centar Oklahome, Kongoanac Serge Ibaka.

Hrvatskoj je roster Španjolske zanimljiv jer se radi o protivniku koji se nalazi u skupini koja se križa s našom u drugoj fazi natjecanja. Naravno, prvi preduvjet je da izabranici Jasmina Repeše te Španjolci prođu u drugi krug što ne bi trebao biti problem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.