Španjolski komentatori o Mandžukiću: Ostavio je jako dobar dojam i nagovijestio da je puno više od ‘običnog’ napadača

Španjolski komentatori o Mandžukiću: Ostavio je jako dobar dojam i nagovijestio da je puno više od ‘običnog’ napadača

'Šezdeset minuta je vodio veliku zračnu bitku sa Sergijom Ramosom, cijelo vrijeme pokazujući jednaku predanost i žrtvujući se za suigrače', piše agencija EFE

Mario Mandžukić/foto: Clubatleticodemadrid.com, Angel Gutierrez

Nakon što je Mario Mandžukić službeno debitirao za Atlético u remiju protiv Real Madrida (1:1), španjolski izvjestitelji uglavnom hvale hrvatskog napadača za požrtvovnost i doprinos u svim segmentima igre.

Mandžukićev učinak protiv Reala

Minute: 78 / Golovi: 0 / Asistencije: 0 / Udarci: 2 / Udarci u okvir: 2 / Dodiri s loptom: 32 / Ukupno dodavanja: 20 / Točnost dodavanja: 45% / Uklizavanja: 1 / Uspješna čišćenja: 4 / Načinjeni prekršaji: 4 / Pretrpljeni prekršaji: 1 / Prosječna ocjena: 6.61*

*prema Whoscored.com

Vitalna uloga u zraku

Pod naslovom „Mandžukić, puno više od napadača“, najveća španjolska novinska agencija EFE piše da je 28-godišnji Brođanin potvrdio kako će njegov udio biti puno značajniji od zabijanja golova.

„Mario se bori, pritišće, čisti lopte, brani, dodaje i vodi igru. Ostavio je vrlo dobar dojam i osigurao dodatnu snagu. Tijekom kornera sa svojih 187 cm odigrava vitalnu ulogu jer je moćan u zraku“, ističe novinar EFE-a.

Realovi braniči u panici

Piše kako su Mandžukićevi čuvari uvijek u panici kada stižu duge lopte jer ih Hrvat stavlja pod pritisak te svojom tehnikom i odličnom kontrolom lopte lako stiže u prilike.

„Povremeno ga ni dvojica Realovih braniča nisu znali zadržati. Mandžukić se sjajno kreće s loptom, a i precizan je u šutiranju, što je dokazao u 14. minuti (Casillas mu je obranio, op. a.). Šezdeset minuta je vodio veliku zračnu bitku sa Sergijom Ramosom, cijelo vrijeme pokazujući jednaku predanost i žrtvujući se za suigrače“, zaključuje se u komentaru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.