Španjolski mediji: Ivan Rakitić za 20 milijuna eura potpisuje za Barcelonu!

Španjolski mediji: Ivan Rakitić za 20 milijuna eura potpisuje za Barcelonu!

Rakitić će s Barcelonom, doznaju Španjolci, sklopiti petogodišnji ugovor uz odštetnu klauzulu od 70 milijuna eura, najveću u povijesti koju je imao neki hrvatski nogometaš

Ivan Rakitić/Getty Images

Ivan Rakitić novi je igrač Barcelone! Senzacionalnu vijest prenijela je jutros većina španjolskih medija, a odšteta Sevilli za hrvatskog veznjaka prema njihovim izvorima iznosi 20 milijuna eura.

Ivan Rakitić
Rođen: 10. ožujka 1988. u Möhlinu (Švicarska)
Pozicija: veznjak
Klupska karijera: Basel (2005.-07.), Schalke (2007.-11.), Sevilla (2011.-14.)
Reprezentacija: 61 nastup, 9 golova
Trofeji: Europska liga (2014.), švicarski kup (2007.)

Samo dva dana nakon što je predsjednik Seville José Castro poručio da će „učiniti sve kako bi zadržao Rakitića“, čini se da mu je ponestalo argumenata za ostanak najtraženijeg igrača. Mundo Deportivo piše da će Rakitić na Nou Campu zamijeniti Fàbregasa, koji bi u idućim danima također trebao finalizirati transfer u Premier ligu.

Rakitić će s Barcelonom, doznaju Španjolci, sklopiti petogodišnji ugovor uz odštetnu klauzulu od 70 milijuna eura, najveću u povijesti koju je imao neki hrvatski nogometaš. U „blaugrani“ će Hrvatska odsad imati dvojicu igrača, jer će se Ivan pridružiti Alenu Haliloviću. Bivši će Dinamov veznjak sezonu započeti u Barceloni „B“, ali se očekuje da će uskoro također dočekati promociju u prvu momčad.

Konačna odluka u Barçi pala je u četvrtak nakon sastanka novog trenera Luisa Enriquea i sportskog direktora Andonija Zubizarrete, na kojem je dogovorena klupska politika za nadolazeći prijelazni rok.

Na informaciju je reagirao i Sevillin trener Unai Emery, izjavivši da shvaća kako je Rakitića nemoguće zadržati.

– U idealnom svijetu on bi ostao s nama, ali znam da ima bolje ponude. Ako doista odlazi, onda ćemo dovesti nekog novog Rakitića – rekao je Emery.

I kada završi Svjetsko prvenstvo, hrvatski navijači imaju se čemu veseliti: u najvećoj klupskoj utakmici – El Clásicu – od sljedeće sezone sudjelovat će dvojica naših reprezentativaca, i to kao stožerni igrači Reala i Barcelone.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.