Splićanin novi predsjednik Uprave Dinama, podrška Mamiću

Splićanin novi predsjednik Uprave Dinama, podrška Mamiću

Dinamo je održao zanimljivu sjednicu Skupštine.

Zdravko Mamić/Foto: www.gnkdinamo.hr

Dinamo je danas održao redovnu godišnju Skupštinu. Zanimljivo je da je 47-godišnji Splićanin Igor Kodžoman postao novi predsjednik Uprave, ali Mirko Barišić ipak ostaje predsjednik kluba. Skupštinari su i ovom prilikom podržali Zdravka Mamića istaknuvši kako vjeruju da Dinamo nije oštećen.

Inače, 48-godišnji Kodžoman je diplomirani ekonomist s iskustvom rada u Kaptol banci, revizorskoj kući Erst & Young Audit, Hypo Banci i Zvijezdi. Zanimljivo je da je bio ovlašten za zastupanje tvrtke Svetice Sport koju je osnovao HNS radi izgradnje dugo najavljivanog kampa. U Nadzornom odboru spomenute tvrtke su Zdravko Mamić, Šuker i Vrbanović.

Tomislav Svetina otkrio je da ne može ništa potvrditi o privatizaciji Dinama prije odluke Povjerenstva za profesionalne klubove kod Središnjeg državnog ureda za sport. Inače, spomenuto povjerenstvo je prije nekoliko tjedana odbilo elaborat zatraživši izmjene.

Svetina je izjavio na sjednici: “Već mi je neugodno odgovarati na ta pitanja, jer ne ovisi o nama. Moramo napraviti određene dopune, obavili smo što je trebalo i poslali odgovor odnosno elaborat. Sada je sve na Povjerenstvu. Nema prepreka da dobijemo zeleno svjetlo za privatizaciju, pa ćemo vidjeti tko ima interesa na tržištu. Ovo je Dinamova borba za opstanak”.

Inače, Svetina više nije direktor već je postao potpredsjednik kluba. Potvrđeno je da je klub prošlu godinu završio sa 112 milijuna kuna gubitka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.