Split domaćin izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije, nova želja je Europsko prvenstvo!

Split domaćin izbornog kongresa Europske gimnastičke federacije, nova želja je Europsko prvenstvo!

Predsjednik Europske gimnastičke federacije birat će se u Splitu...

Hrvatski gimnastičari

Veliku čast dobio je Hrvatski gimnastički savez. U konkurenciji Bakua, Lugana i Reykjavika, naš Split je pobijedio u utrci za domaćinstvo izbornog Kongresa Europske gimnastičke federacije ( UEG). Kongres na kojem će se birati predsjednik, ali i sve komisije UEG-e, održat će se u hotelu Le Meridien Lav u studenome 2017. godine.

“Koliko god smo se nadali da ćemo dobiti ovo domaćinstvo, kada je došla odluka, bili smo iznenađeni. Pobijediti tako velike i bogate gradove, to je stvarno velika čast. Ljudi iz UEG-e bili su oduševljeni već u rujnu kada su došli u kontrolu Splita, a dodatnu potvrdu dala im je prezentacija u petak u Lausanni. Deni Borozan, članica našeg organizacijskog tima i Ivana Burazer iz Turističke agencije Vetus Itinera oduševili su UEG-u. Veliki posao je odradio i Marijo Vukoja koji je član Tehničkog odbora muške gimnastike u UEG-i, a kandidatura je u biti i bila njegova ideja”, izjavio je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevica Tkalčec.

Nastavio je: “Za nas je ovo samo još jedan korak bliže našoj kandidaturi i za Europsko prvenstvo. Hrvatski gimnastički savez stoji na zdravim temeljima, imamo odlične odnose sa Svjetskom i Europskom federacijom, vrhunske rezultate posljednjih godina, uspješno organizirano Svjetski kup u Osijeku i vjerujem da ćemo uskoro pripremiti i tu kandidaturu, za nas najveću do sada. Proteklog mjeseca na SK-u u Osijeku posjetila nas je Nellie Kim, legendarna gimnastičarka koja je predsjednica Tehničkog odbora Svjetske federacije za žensku sportsku gimnastiku. Rekla je da imamo tim za organizaciju puno većih natjecanja od Svjetskog kupa, a to nam je bio samo još jedan dodatni vjetar u leđa.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.