Sjajan uspjeh hrvatskih ekipa na klupskom prvenstvu Europe

Split Londra na krovu Europe

Split Londra na krovu Europe

Foto: "PIKADO_Split_Londra"

Hrvatski predstavnici odlično su započeli nastup na Europskom prvenstvu u pikadu koje se ovog tjedna održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Već u prvoj službenoj disciplini, Eurokupu, kako se naziva klupsko prvenstvo Europe, u elitnoj A kategoriji kod seniora u konkurenciji 49 ekipa iz cijele Europe u finalu su igrale dva hrvatska kluba, konkretnije dva splitska kluba. Naslovom klupskih prvaka Europe okitila se Split Londra koja je u finalu pobijedila Dioklecijan, ekipu koja je prije par dana osvojila naslov prvaka Hrvatske.

“Ovo je nešto nevjerojatno, da se u ovako jakoj konkurenciji do finala probiju dvije ekipe iz praktički istog kluba. Dioklecijan je potekao iz našeg kluba i osamostalio se, ali mi i dalje funkcioniramo kao da smo jedan klub, odnosi su bliski i prijateljski. Osim naravno kada se nađemo na suprotnim stranama “terena” rekao je Jurica Blažević, osnivač i predsjednik Pikado kluba Split Londra.

Blažević je bivši poznati nogometni sudac koji danas obavlja funkciju povjerenika za suce Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i 3. HNL Jug, a u pikadu je pronašao novu ljubav koja ga je potpuno okupirala.

“Ovo je vrhunac onoga što sam radio u posljednjih 12 godina i uložio ogroman trud te znatna financijska sredstva. Ali ničega mi nije žao jer ja volim pikado. To je jednostavno tako, pronašao sam nešto što me ispunjava i čini sretnim. Želim se zahvaliti Konobi Stari mornar, Auto školi Bruno i tvrtki MAPA-3 koji nam pomažu “,  rekao je Blažević. Splićani su kroz turnir imali nekoliko teških okršaja, posebno protiv snažnih njemačkih ekipa koje su svi vidjeli kao favorite za zlato, ali su se na kraju morale zadovoljiti trećim i četvrtim mjestom. Unatoč tome što Njemačka ima jednak broj registriranih pikado igrača kao Hrvatska stanovnika.

Najatraktivniji pikado je viđen u finalu u koje je Dioklecijan ušao furiozno i s ekspresnih 3:0 slavio u prvoj utakmici i tako nadoknadio svoj hendikep jer su se u finale plasirali kroz repasaž. U odlučujućoj utakmici prvi meč je dobila Londra (3:2), Dioklecijan je izjednačio (3:1), a u odlučujućem meču ključni bod za pobjedu Londre (3:1) donio je Romeo Grbavac.

Tako su se na krov Europe uspeli Danijel Ivezić, Ivan Bilela, Ivica Cavrić, Vedran Dukić, Ante Jurić i Grbavac, uz naravno neizostavnog Blaževića. Za Dioklecijan, koji je jedina dva poraza na turniru doživio upravo od Londre, nastupili su Igor Šestan, Robert Marijanović, Oliver Ferenc, Slavko Brzić, Miro Milković i Restović. Od naših ekipa još je Posejdon 2 iz Kaštela osvojio sedmo te zagrebački Janje Alfa Team deveto mjesto. U konkurenciji dama po običaju su dominirale njemačke i češke ekipe, dok je najbolji plasman od naših predstavnica ostvarila zagrebačka ekipa A1 Team koja je završila na 13. mjestu. U B kategoriji kod seniora sedmo mjesto je osvojio zagrebački Team Coloseum, dok je u C kategoriji peta bila ekipa Kastav. Ukupno je na Eurokupu nastupilo 150 ekipa iz 20 europskih zemalja, odnosno oko 1.000 igrača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.