Split od ponedjeljka domaćin EP-a za laseraše, Tonči Stipanović i Tina Mihelić hrvatske uzdanice

Split od ponedjeljka domaćin EP-a za laseraše, Tonči Stipanović i Tina Mihelić hrvatske uzdanice

- Mislim da je sve spremno, stvarno se osjećam dobro, oprema je dobra zadovoljan sam sa svojom brzinom, tako da je nekako sve na svom mjestu i jedva čekam da počne, objašnjava Stipanović

Tonči Stipanović/Getty Images

Nakon službenih prijava i svečanog otvaranja u Splitu je sve spremno za početak Europskog prvenstva za Laser i Laser Radial. Nedjelja je predviđena za trening regate, dok je početak natjecateljskog jedrenja na rasporedu u ponedjeljak.

Nastupa skoro 300 jedriličara i jedriličarki iz 40-tak zemalja svijeta, među njima i oko 30 hrvatskih predstavnika predvođenih trostrukim europskim prvakom Tončijem Stipanovićem i svjetskom prvakinjom Tinom Mihelić.

– Mislim da je sve spremno, stvarno se osjećam dobro, oprema je dobra zadovoljan sam sa svojom brzinom, tako da je nekako sve na svom mjestu i jedva čekam da počne, objašnjava Stipanović kojemu će društvo praviti  Daniel Mihelić i Filip Jurišić.

Tina Mihelić ima dva europska zlata i jedno srebro, osvojeno od 2009. do 2011. godine, prošle dvije godine zauzela je peto i šesto mjesto.

– Ove godine smo na domaćem terenu, pripremala sam se dobro, prošlih tjedan dana sam testirala opremu, mislim da je prilično dobra, imala sam priliku trenirati s konkurencijom. Stotinjak je cura, bit će zanimljivo, najavljuje Tina.

 

 

 

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.