SPLIT I RAGBI KLUB NADA DOMAĆIN EGOR FESTIVALA 2019.

SPLIT I RAGBI KLUB NADA DOMAĆIN EGOR FESTIVALA 2019.

Veteranski festival nije klasičan natjecateljski turnir, već mjesto druženja i zabave na kojem je svaki sudionik pobjednik samim tim što sudjeluje na turniru, a rezultat uopće nije važan. Bitno je da se duh turnira prenese na ulice grada...

(foto: Rugby club Nada facebook)

Delegacija EGOR-a (European Golden Oldies Rugby) europske veteranske ragbi asocijacije, članice europske ragbi federacije Rugby Europe završila je svoj četverodnevni posjet Splitu (20-23. travnja) povodom kandidature Ragbi kluba Nada-Split za dobivanje europskog ragbi festivala EGORF 2019.

Vrijedni sportski djelatnici splitskog kluba uz podršku Grada Splita, Hrvatskog ragbijaškog saveza te Turističke zajednice Splita krajem 2016. godine uputili su službenu prijavu za isticanje kandidature za domaćinstvo ove značajne sportske manifestacije. Proteklog tjedna visoka delegacija na čelu s predsjednikom Dave McDonaldom (Škotska) i potpredsjednikom Edwinom Freedman (Izrael) tijekom svog boravka obavila je niz radnih i protokolarnih sastanaka s predstavnicima kluba domaćina, Grada Splita, TZ Grada i Županije, SSŠ te HRS.

Povjerenica Vlade za grad Split, prof.dr.sc. Branka Ramljak u ime grada Splita pozdravljajući goste naglasila je kako je Split grad sporta i grad koji podržava sve sportske manifestacije koje doprinose njegovoj afirmaciji kao značajne sportske, kulturne i turističke destinacije. Cijeneći dosadašnje uspješno djelovanje Ragbi kluba Nada, njegove sportske rezultate i ugled kojeg uživa u našoj i europskoj ragbijaškoj zajednici, daje punu podršku ovom projektu i nada se da će čelnici EGOR-a prepoznati spremnost Splita da udomi ovu manifestaciju.

Grad Split Prijem

Kandidaturu je predstavio Zoran Derado, član Izvršnog odbora Nade, a prezentaciji, održanoj u prostorima Gradske uprave prisustvovali su, uz predstavnike EGOR-a i Povjerenica Vlade RH za grad Split Branka Ramljak, pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Hrvoje Akrap, predsjednik Splitskog saveza sportova Ivan Veštić, predstavnici Turističke zajednice grada i županije Marijana Pivalica,Vjeran Mlačić i Joško Rogošić, predstavnici RK Nada Petar Lerotić i Zoran Pečnjak te predstavnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac.

Ostatak petka i subotu delegacija je provela obilazeći splitske hotele prema kategorijama (Zagreb, Radisson blu, Cornaro, Le Meridien Lav), igrališta i uvjete u sklopu stadiona HNK Hajduk , RNK Split, NK Dalmatinac i RK Nada –Stari plac. Gosti su uz pomoć stručnog vodiča upoznati i sa kulturno-povijesnim znamenitostima te raznolikošću i bogatstvom turističke ponude Splita i Dalmacije. Članovi EGOR-a prisustvovali su i   ženskom turniru Split 7’s.

Na oproštaju s predstavnicima kluba predsjednik EGOR-a Dave Mc Donald naglasio je osnovne ‘postulate’  veteranskog festivala, a to su zabava, prijateljstvo i zajedništvo. ‘Veteranski festival nije klasičan natjecateljski turnir, već mjesto druženja i zabave na kojem je svaki sudionik pobjednik samim tim što sudjeluje na turniru, a rezultat uopće nije važan. Bitno je da se duh turnira prenese na ulice grada koji bi uz promidžbu ragbija trebao imati i mnoge druge benefite zbog dolaska priličnog broja gostiju’, istaknuo je Mc Donald.

Ove godine sredinom lipnja u Lisabonu gdje se održava 14. EGOR Festival ,uz sudjelovanje preko 90 momčadi i oko 2000 ljudi, bit će donešena konačna odluka o domaćinu festivala za 2019. godinu. Mc Donald  je izrazito bio zadovoljan viđenim u Splitu, spremnošću lokalne zajednice na suradnju te je istaknuo kako  ne sumnja u iskustvo i znanje ljudi iz Nade da ponovno uspješno organiziraju festival u Splitu. Istaknuo je kako će se i osobno založiti da svim članovima boarda EGOR-a prenese pozitivne dojmove iz ovog posjeta te da Split i Ragbi klub Nada imaju razloga s punim optimizmom iščekivati odluku iz Lisabona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.