Splitski novinaru Mamiću: “S kime ste to i kada razgovarali?”

Splitski novinaru Mamiću: “S kime ste to i kada razgovarali?”

Splitski novinari poslali su priopćenje Zdravku Mamiću referirajući se na njegove izjave posljednjih dana...

Zdravko Mamić/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Splitski ogranak Hrvatskog zbora sportskih novinara reagirao je na tvrdnje koje je u jučerašnjem intervjuu Večernjem listu, ali i nedavnom gostovanju na Kanalu Ri izrekao izvršni predsjednik GNK Dinama i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić.

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik splitskog Izvršnog odbora HZSN-a Tomislav Gabelić, prenosimo u cijelosti:

Poštovani, ponukani istupima izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića na Kanal Ri, te u Večernjem listu,osjećamo potrebu reagirati na izrečeno. Naime, u svojim istupima gospodin Mamić je ustvrdio kako ”splitski novinari” zbog straha od navijača jedno govore privatno, a drugo govore i pišu:

”Novinari iz Splita su nam rekli da nema teorije da odigramo utakmicu u Splitu. Pitali smo zašto onda govore i pišu da se tamo treba igrati, a nama privatno govore drugo i dobili odgovor – asti Boga, ajte vi živit u Splitu. Dakle, javno je jedno, a u stvari je sve drukčije” (Zdravko Mamić – Večernji list 1. travanj 2015).

Gospodin Mamić zadnji je put u Splitu razgovarao s novinarima 1. studenoga nakon utakmice Split – Dinamo 0-0, kada se još nije ni znalo mjesto odigravanja reprezentativne utakmice Hrvatska – Italija.

Obzirom da kolege s kojima smo kontaktirali negiraju bilo kakav naknadni razgovor na spomenutu temu, ovim putem ga pozivamo da javno kaže s kim je i kada razgovarao, u protivnom ćemo njegov istup smatrati vrlo nekorektnim i neprofesionalnim.

”Splitski novinari’ ‘svakako nisu jedno tijelo, svatko od nas radi za sebe, razmišlja svojom glavom,svojim imenom i prezimenom stoji iza napisanih tekstova i izgovorenih riječi, te stoga nema ni potrebe za generaliziranjem, jer zajednički stav ili kolektivno mišljenje niti može postojati, niti postoji.

S poštovanjem,

Tomislav Gabelić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.