Spoj iskustva i mladenačkog entuzijazma dobitna kombinacija za pobjedu protiv favorizirane Kube

Spoj iskustva i mladenačkog entuzijazma dobitna kombinacija za pobjedu protiv favorizirane Kube

Sada ćemo biti pod pozitivnim pritiskom jer smo podigli ljestvicu, prije i više, nego li sam se nadao. Pobjeda nas, dakako, neće uspavati već će nam biti poticaj da sjajnu igru ponovimo protiv Kolumbije i Australije. Jamac za to su nam spoj iskustva i mladenačkog entuzijazma koje krasi našu reprezentaciju".

Foto: HOS Facebook

Pomlađena hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija priredila je na otvaranju turnira iz serije World Grand Prix u australskom Bendigu veliko iznenađenje: pobijedila je favoriziranu reprezentaciju Kube s 3:1, (25:17, 21:25, 25:17 , 25:18).

Uz uvjerljivu pobjedu, najviše veseli vrhunska igra koju je prikazala pomlađena reprezentacija Hrvatske. Zbog povreda i privatnih obveza u Australiji nisu mogle nastupiti naiskusnije reprezentativke, Maja Poljak, Senna Ušić Jogunica, Ivana Miloš, Katarina Barun Šušnjar, Tamara Sušić, Jelena Alajbeg, Nikolina Božićević. Umjesto njih izbornik Miroslav Aksentijević je poveo na put čak šest debitantica, Rene Šain, Emu Strunjak, Brunu Vranković, Ivu Jurišić, Betu Dumančić i Leu Cvetnić, procijenivši da su to najperspektivnije djevojke bez obzira na njihov trenutni tretman i status u klubovima.

Najzaslužnije su za neočekivanu pobjedu nad Kubanakama, naravno najbolje i najiskusnije igračice, Mia Jerkov, Samanta Fabris, Mira Topić, Ana Grbac. No, bez velikog doprinosa Rene Sain, Eme Strunjak i Bete Dumančić, teško bi postigle tako golem uspjeh. Osim nešto slabije, ali ne i loše igre u drugom setu, naše reprezentativke su sve ostale setove odigrale u vrhunskom stilu.

Zahvaljujući 12-dnevnim pripremama u Rovinju te 7-dnevnim u Australiji, gdje su pobijedile reprezentacije Australije, Novog Zelanda te Univesity New Mexico, naše su igračice u pravi trenutak došle u odličnu formu.

U subotu hrvatska reprezentacija igra s Kolumbijom, a u nedjelju s domaćinima Australijom. Nakon toga reprezentacija seli u Južnu Ameriku, u Peru, gdje će im u drugom krugu World Grand Prixa protivnice ponovno biti Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua. Nakon toga tri prvoplasirane reprezentacije odlaze na Final four World Grand Prixa u Kazahstan.

Hrvatska je igrala u sastavu Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić, Lea Cvetnić,

Čestitke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.