Sporazumni prekid suradnje između PPD Zagreba i Veselina Vujovića

Sporazumni prekid suradnje između PPD Zagreba i Veselina Vujovića

Osim s trofejima, Vujović se može pohvaliti i pobjedama protiv najvećih europskih ekipa, Kiela, PSG-a, njemačkog prvaka Rhein-Neckar Lowena kojeg je Zagreb izbacio u 'play-offu' prošlogodišnje Lige prvaka

foto: rk-zagreb.hr

Nakon četiri uzastopna poraza u Ligi prvaka, RK PPD Zagreb i Veselin Vujović su sporazumno prekinuli suradnju. Iako se o ovom scenariju pisalo nakon poraza Zagreba od Kristianstada, službena potvrda je stigla nakon poraza od Meshkova.

“S obzirom na to da nam sezona što se Lige prvaka tiče nije krenula ni izbliza kako smo planirali i s obzirom na činjenicu da se naša očekivanja nisu ispunila nešto smo morali promijeniti. Najčešći scenarij u ovakvim situacijama jest smjena trenera. Kako mi ne volimo biti copy / paste klub i raditi sve što i drugi rade mi smo odlučili iscrpiti sva moguća rješenja kako ne bismo morali povući taj potez. Razlog je taj što smo u protekle dvije sezone imali fantastičnu suradnju s našim trenerom Veselinom Vujovićem na svim poljima, od odnosa s Upravom, zaposlenicima, igračima pa na koncu naravno i do sjajnih rezultata koje je napravio. Nažalost na kraju je ipak došao trenutak da se raziđemo i zaključak je sljedeći. Rukometni klub PPD Zagreb i Veselin Vujović sporazumno su prekinuli suradnju. Dakle, nije Vuja ni dobio niti dao ostavku već smo kroz zajednički razgovor došli do zaključka kako je ovom Zagrebu ipak potrebniji trener koji može bit na raspolaganju 24 sata dnevno. Kao što smo u protekle dvije sezone sve radili sporazumno tako smo i sada zaključili da bi nam ovaj potez trebao donijeti poboljšanje rezultata u utakmicama koje su pred nama. Mi kao Uprava kluba smatramo da je glavni razlog svemu ovome činjenica da naš budžet nije dopuštao da trenera platimo u skladu s njegovim renomeom te smo se okrenuli jednom solomonskom rješenju i dopustili Vuji da preuzme Sloveniju kako bi mu na taj način osigurali da dobije novčanu vrijednost koju zaslužuje. Nažalost to se pokazalo kao loš potez jer njegovo odsustvo od skoro tri mjeseca je direktno uzrokovalo ove loše rezultate. Na koncu želim se zahvaliti treneru Vujoviću s kojim smo sjajno surađivali i iskreno se nadam da će gospodin Vujović ostati prijatelj rukometnog kluba Zagreb i da će se u budućnosti vratiti na našu klupu. Želimo mu naravno svu sreću u nastavku karijere, kako na poslovnom planu tako i na privatno”, rekao je direktor kluba Ante Ančić.

Glavni menadžer Božidar Jović je poručio kako nije Vujović jedini krivac za loše rezultate već da i igrači snose dio krivice. Klub će privremeno voditi pomoćni trener Andrija Nikolić.

Veselin Vujović je u Zagreb stigao u rujnu 2014. godine i od tada je osvojio kup Hrvatske i dva naslova hrvatskog prvaka. Osim s trofejima, Vujović se može pohvaliti i pobjedama protiv najvećih europskih ekipa, Kiela, PSG-a, njemačkog prvaka Rhein-Neckar Lowena kojeg je Zagreb izbacio u ‘play-offu’ prošlogodišnje Lige prvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.