Paraolimpijski školski dan:

Sportaši s najdubljim utjecajem na društvene promjene i inkluziju

Sportaši s najdubljim utjecajem na društvene promjene i inkluziju

Foto: Ono što nemamo čini nas jačima/Facebook

“Paraolimpijci su sportaši s najdubljim utjecajem na društvene promjene i inkluziju. Njihova snaga i predanost istinski su pokretači razvoja tolerantnijeg društva – društva bez predrasuda. Raduje me da je RBA prepoznala tu snagu i odlučila se priključiti projektu stvaranja bolje budućnosti,” poručio je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

 Paraolimpijski školski dan je projekt koji se provodi već sedam godina, a do sada je kroz njega educirano više od 52 tisuće djece u gotovo svim većim gradovima u Hrvatskoj.

Ove godine  Paraolimpijski školski dan održan je u prostorijama Osnovne škole Ksaver Šandor Đalski u Zagrebu. Uz novog partnera, Raiffeisen banku, u ovoj paraolimpijskoj godini održat će se još 15 takvih manifestacija u nekoliko županija.

Podsjetimo osnovni cilj Paraolimpijskog dana je da se mlade naraštaje  upozna sa svijetom paraolimpizma i inspirativnim sportašima čiji je svaki izlazak na borilište pobjeda – pobjeda nad samim sobom i pobjeda nad društvenom stigmom.

O svom viđenju paraolimpizma i važnosti edukacije o istome, progovorio je i naš plivač Kristijan Vincetić dodajući:
“Drago mi je da kao sportaš s invaliditetom sudjelujem u PŠD-u te da djeci zornije prikazujemo kako sport osoba s invaliditetom ima istu vrijednost i kako je u naš sport potrebno uložiti isto truda kao i kod sportaša bez invaliditeta.”

Nazočnima se obratio i Michael Georg Muller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA), koji je poručio: “Paraolimpijci su prava inspiracija, ne samo osobama s invaliditetom nego i onima koji misle da su teške stvari u životu i nemoguće. Životno iskustvo svakog sportaša s invaliditetom neprocjenjivo je i vrijedno pažnje jer oni svojim ponašanjem i stavom prenose poruke u kojima upornost i vjera u sebe imaju glavnu riječ. Podrškom ovog projekta RBA želi sudjelovati u gradnji ispravnih stavova kod najmlađih kako bi upravo oni sutra živjeli u svijetu bez predrasuda,” naglasio je Muller.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.