Sportska Feel Ewos radionica u CPO „Maestral“

Sportska Feel Ewos radionica u CPO „Maestral“

Sportski savez osoba s invaliditetom Rijeka Feel Ewos

U Dječjem vrtiću Rijeka, CPO Maestral 08.studenog održana je vesela edukativna Sportska Feel EWos radionica kojoj su prisustvovala djeca koja su sudjelovala na Festivalu sporta održanom 23. rujna ove godine u Centru Zamet, a u sklopu projekta Families Live European Week of Sport (FeEL EWoS) – projekta kojega sufinancira Europska unija, ali i njihovi prijatelji iz vrtića.

Predstavnica Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke i koordinatorica Feel EWos projekta, Tatjana Udović, mag. cult. je na radionici s djecom razgovarala o sportu i njegovim dobrobitima, o inkluziji koja se ostvaruje putem sporta te saznala kako se gotovo sva djeca iz skupine već bave nekim sportom. Plivanje, karate, kick-boxing, nogomet, samo su neki od sportova kojima se bave ti mali sportaši. Na temelju toga može se samo zaključiti da postoji visok stupanj osvještenosti njihovih roditelja o dobrobiti i nužnosti sportskih aktivnosti u najranijoj dobi. Mali sportaši su na radionici dobili priliku demonstrirati svoje sportske vještine, a zatim je uslijedila jedna rekreacijska igra, nakon čega su mališani bili motivirani prepustiti se kreativnosti te nacrtati svoje omiljene sportove.

Ova radionica bila je prilika da predstavnici Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke dodjele CPO-u Maestral zahvalnicu za sudjelovanje na Festivalu sporta te time potvrde uspješnu suradnju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.