Sportsko rekreativne igre i PH u šahu za osobe s invaliditetom: Bjelovarsko-bilogorska županija ekipni pobjednik

Sportsko rekreativne igre i PH u šahu za osobe s invaliditetom: Bjelovarsko-bilogorska županija ekipni pobjednik

HPO ovo natjecanje kontinuirano organizira od 2000., a ove je godine najmasovnije

Sudionici Igara u Poreču

U Poreču su protekle subote i nedjelje u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora završene sportsko rekreativne igre državne razine i državno prvenstvo šahista s invaliditetom. Prvaci Hrvatske su postali šahisti „Stjepan Bosak“ – Uriho Zagreb. U visećoj kuglani u ekipnoj muškoj konkurenciji najuspješnija je bila ekipa Varaždinske županije, a kod žena najuspješnije su bile ekipa Koprivničko Križevačke županije.

Na staznoj kuglani prvo mjesto osvojila je Koprivničko Križevačka županija. U elektroničkom pikadu najuspješniji su bili pikadistice Varaždinske županije i pikadisti Zadarske županije. Najbolji boćari osoba s cerebralnom paralizom je Osječki Osmjeh. Najuspješniji boćari u staznom bočanju su boćari Šibensko Kninske županije. Sveukupni osvajači prijelaznog pehara za 2014. godinu su sportašice i sportaši Bjelovarsko Bilogorske županije.

Nakon jednogodišnjeg stručnog usavršavanja pri Hrvatskoj Olimpijskoj akademiji u Poreču je promovirano novih 12 voditelja sportsko rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom koji će svojim radom u svojim lokalnim sredinama pridonijeti razvoju sporta osoba s invaliditetom. Na ovogodišnjim sportskim igrama u Poreču u tri sportske dvorane nadmetalo se 280 osoba s invaliditetom iz 14 županija i 19 klubova.

Prema riječima predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, ovo natjecanje HPO kontinuirano organizira od 2000. godine, a ove godine po broju sportaša i klubova dosada najmasovnije.

– Želja nam je bila da organizacijom ovakvog natjecanja damo novi poticaj za uključivanje osoba s invaliditetom u razne športske aktivnosti bez obzira na njihovu dob ili stupanj tjelesnog oštećenja. Naime, kroz ovakav vid aktivnosti osobe s invaliditetom se najlakše i najkvalitetnije uključuju u širu društvenu zajednicu i tako lakše prevladavaju svoj invaliditet i sve ono što im je on donio, zaključio je Ratko Kovačić.

Igre2

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.