Srbi zbog Šukera pisali Platiniju

Srbi zbog Šukera pisali Platiniju

Srbijanski mediji otkrili su kako je Koalicija udruženja izbjeglica Srbije poslala Michelu Platiniju pismo u kojemu upozoravaju na predsjednika HNS-a Davora Šukera...

Davor Šuker/Foto: Arsen Miletić

Sporna slika Davora Šukera na grobu ustaškog poglavara Ante Pavelića u susjednoj Srbiji i dalje izaziva brojne polemike.

Vatra se dodatno raspirila nakon što je čelni čovjek hrvatskog nogometa izabran u Izvršni odbor Uefe, a sve je to potaknulo predsjednika Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodraga Lintu da Michelu Platiniju pošalje pismo u kojem ‘pojašnjava’ cjelokupni slučaj.

Srbi smatraju kako čelni čovjek Uefe nije dovoljno upoznat sa Šukerovim postupcima te ga dodatno ‘upozoravaju’ na predsjednika hrvatske nogometne Vlade, donose srbijanski mediji.

Linta je u pismu Platiniju navodno ‘otkrio’ kako se Šuker fotografirao na Pavelićevu grobu te davao neprimjerene izjave, među kojima i javnu podršku Josipu Šimuniću (zbog uzvika ‘Za dom’), a šlag na tortu informacija je kako negdašnjem ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, koji je srbijanskoga podrijetla, nije dopustio da sudjeluje u dodjeli pehara pobjedniku Hrvatskoga kupa.

Trakavica će se, očigledno, nastaviti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.