Srbija u šoku: CAS poništio odluku, Albaniji pobjeda 3:0

Srbija u šoku: CAS poništio odluku, Albaniji pobjeda 3:0

CAS je poništio odluku Uefe i u spornoj utakmici Srbije i Albanije pobjedu dodijelio gostima...

Foto: Gettyimages

Međunarodni sportski arbitražni sud u Lausanni devet je mjeseci ‘vijećao’ oko kontroverzne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koja se u Beogradu odigrala 14. listopada 2014. godine.

Podsjetimo, na spomenutom je susretu u jednom trenutku nastao potpuni kaos – kako na tribinama, tako i travnjaku. Navijači su prvo pretjerali s pirotehničkim napravama, a potom i ušli na teren, gdje su bezrazložno napali albanske reprezentativce.

Pomutnju je izazvao i dron koji je letio iznad travnjaka, a na kojemu je bila pričvršćena albanska zastava. Zbog toga je burno reagirao Stefan Mitrović, skinuvši ju, nakon čega su nastale i razmirice među samim igračima.

Krovna svjetska nogometna organizacija samo devet dana kasnije utakmicu je registrirala rezultatom 3:0 u korist Srbije te joj oduzela tri boda, dok je albanska žalba tek djelomično prihvaćena – Savez je i dalje morao platiti 100 tisuća eura financijske kazne.

Ipak, CAS je sada potpuno preokrenuo situaciju – pobjeda (3:0) dodijeljena je Albancima, čime su skočili na drugo mjesto svoje skupine s utakmicom manje i tek dva boda manje od prvoplasiranog Portugala. Srbi su pak sada u još ‘mučnijoj’ situaciji jer su uvjerljivo posljednji i to s minus dva boda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.