Srbijanski Savez poslao Hrvatima službenu ispriku

Srbijanski Savez poslao Hrvatima službenu ispriku

Teniski savez Srbije ispričao se za greške počinjene u službenom biltenu Davis Cup ogleda Srbije i Hrvatske u 1. kolu Svjetske skupine.

Goran Ivanišević/Getty Images

Nakon što su organizatori Davis Cup susreta Srbije i Hrvatske u Kraljevu službenu brošuru ‘ukrasili’ neispravnim povijesnim činjenicama, prisvojivši si među inim, primjerice, Gorana Ivaniševića, Gorana Prpića, Franju Punčeca, Josipa Paladu, Mladena Pavlicu, Peju Lukinića i Stjepana Tonija, stigla je i službena nota isprike Hrvatskom teniskom savezu, koji je nakon objave pogrešaka zatražio službeno objašnjenje Teniskog Saveza Srbije.

HTS je u reakciji napomenuo kako se sporno prisvajanje ne događa prvi put, a iz Srbije je vrlo brzo nakon toga odaslana isprika prikazana kao jednostavna – tehnička pogreška.

Menadžer TSS-a Čedomir Šoškić u priopćenju je napisao: “Poštovani, povodom Vašeg dopisa kojim konkretno ukazujete na grešku koja se potkrala u službenom biltenu Davis Cup susreta Srbija -Hrvatska, ovime potvrđujemo da ste potpuno u pravu.”

“Naime, tehničkom greškom prilikom kompjuterskog prelamanja stranice broj 18, koja sadrži popis Davis kup igrača od davne 1927. godine, izostala je zastava FNRJ za period do 1963, a zatim i zastava SFRJ za period do 1991. godine. Po oznaci ‘YUG’ iza imena igrača vidi se kako nije bilo nikakve loše namjere da se svojataju ili prisvajaju igrači poput Palade, Franulovića, Ivaniševića…”

“U kapitalnoj monografiji TSS na skoro 900 strana, koja se bavi poviješću tenisa na prostorima od Kraljevine Jugoslavije do današnjih dana sasvim je jasno definirana podjela i mi smo također ponosni, kao i Vi, na sve uspjehe Vaših igrača koji su igrali u vrijeme zajedničke države. Još se jednom ispričavamo zbog učinjenog tehničkog propusta, kao i svakom Vašem igraču kojemu smo ovom greškom učinili da se bilo na koji način uznemiri”, ističe Šoškić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.