Srebrena Mikela Ristoski, a Velimir Šandor brončani!

Srebrena Mikela Ristoski, a Velimir Šandor brončani!

U katarskoj Dohi, četvrtog dana natjecanja na  IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom srebro i bronca za Hrvatsku.  

U poslijepodnevnom programu Mikela Ristoski, članica AKOSI Medulin, u kategoriji osoba s intelektualnim teškočama skokom u dalj od 5,63 metra osvojila je srebreno odličje. Svjetska prvakinja je Poljakinja Karolina Kucharczyk s skokom od 5,67 metara, a Ukrajinka Olena Rozdobudko s 5,22 doskočila je do bronce.

U prijepodnevnim natjecanjima Velimir Šandor, član AKOSI Uspon iz Velike Gorice,  u konkurenciji bacača diska svoje kategorije tjelesnog oštečenja s daljinom od 16,95 metara osvojio je brončano odličje. Svjetski prvak, s novim svjetskim rekordom, je Latvijac Aigars Apinis s 21,44 metra, dok je srebro pripalo Poljaku Robertu Jachimowicz s 17,33 metra.

U istom natjecanju Miroslav Matić, član AKOSI Srce iz Rijeke, zauzeo je sedmo mjesto s 9,85 metara. U Dohi je nastupila i naša legendarna paraolimpijka Milka Milinković, članica AKOSI Srce iz Rijeke, te u kugli zauzela deveto mjesto s 5,48 metara.

U polufinalu utrke osoba s nadkoljeničnom amputacijom na 100 metara Ivica Balog, član AKOSI Agram iz Zagreba,  zauzevši šesto mjesto nije ušao u finale.

Nakon četiri dana natjecanja u Dohi hrvatska atletika ima dva srebra i broncu.

Sutra nastupaju paraolimpijci Branimir Budetić u koplju, a Slaven Hudina u bacanju čunja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.