Srebro Ane Zaninović u Kazahstanu

Srebro Ane Zaninović u Kazahstanu

Hrvatska taekwondoašica osvojila je drugo mjesto na GP1 turniru u Kazahstanu...

Ana Zaninović/Getty Images

Splićanka Ana Zaninović opravdala je ime i formu na GP1 turniru u kazahstanskom Almatiju te u konačnici osvojila srebrnu kolajnu u kategoriji do 53 kilograma.

Zaninović je, s obzirom na mnogobrojne ovosezonske poteškoće s ozljedama, izuzetno bitan svaki osvojeni bod budući da još uvijek lovi plasman na OI u Rio de Janeiro sljedeće godine, a ovim je ostvarenjem na tom putu nagrađena sa šest poena.

Zaninović je u prvom kolu slavila protiv domaće Gulžaine Muhtarove (15:3), potom je pobijedila Saniyu Kembil (11:3), da bi u polufinalu izbacila Uzbekistanku Zariju Kosimovu. Finale ipak nije odradila na najvišoj razini, zlato joj je s konačnih 8:5 ‘uzela’ viceprvakinja svijeta Huang Yun Wen.

Članica splitskoga Marjana sada čeka posljednje nastupe – Croatia Open, Pariz Open i Maroko Open, a na tim će turnirima ‘ganjati’ 3.7 bodova zaostatka za trenutačno posljednjom putnicom na olimpijsku smotru, Nikitom Glasnović. Finalni okršaj i odluka o putnicima zbit će se pak na Grand Pricu u Meksiku početkom prosinca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.