Srebro i bronca za hrvatske parove na Regional Openu

Srebro i bronca za hrvatske parove na Regional Openu

Foto: Melisa Osmanović

Nakon dva dana nadmetanja, reprezentacija Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom koja nastupa u poljskom Poznanu na Regional  Openu za timove i parove osvojila je srebro i broncu. U poljskom Poznanu  od 05. do 10. srpnja nadmeću se boćari iz 13 zemalja, dok boje Hrvatske brane osam igrača i igračica u sve četiri kategorije tjelesnog oštećenja u pojedinačnoj konkurenciji, timovima te parovima.

Par BC4 – Melisa Osmanović, Davor Komar i rezervni igrač Damir Juren su u jakoj konkurenciji osvojili srebro. U polufinalu su svladali njemački par nakon tie-breakea pošto je u regularnom djelu nadmetanje završilo neodlučeno 5:5. U finalnom srazu izgubili su od Portugalaca nakon još jedne neizvjesne borbe koja je u regularnom djelu završila 2:2. Uslijedilo je još jedno pripetavanje u  tie-breaku nakon kojeg su sretniji bili Portugalci. Treće mjesto zauzeli su Slovaci, osvajači zlata na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Drugi hrvatski tim u sastavu Martin Frković, Marko Turković i Kristijan Trampuž nastupili su po prvi puta na ovako jakom natjecanju iznenadivši konkurenciju osvajanjem brončanog odličja. Do bronce su došli pobjedivši Nijemce sa 7:5 i Slovake  sa 6:4.

Danas započinje pojedinačno natjecanje u svim kategorijama tjelesnog oštećenja, a već ostvarenim ovogodišnjim rezultatima hrvatski boćari  su najavili odličnu formu za ovogodišnje Europsko prvenstvo koje će se održati koncem listopada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.