Srebro i bronca za hrvatske parove na Regional Openu

Srebro i bronca za hrvatske parove na Regional Openu

Foto: Melisa Osmanović

Nakon dva dana nadmetanja, reprezentacija Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom koja nastupa u poljskom Poznanu na Regional  Openu za timove i parove osvojila je srebro i broncu. U poljskom Poznanu  od 05. do 10. srpnja nadmeću se boćari iz 13 zemalja, dok boje Hrvatske brane osam igrača i igračica u sve četiri kategorije tjelesnog oštećenja u pojedinačnoj konkurenciji, timovima te parovima.

Par BC4 – Melisa Osmanović, Davor Komar i rezervni igrač Damir Juren su u jakoj konkurenciji osvojili srebro. U polufinalu su svladali njemački par nakon tie-breakea pošto je u regularnom djelu nadmetanje završilo neodlučeno 5:5. U finalnom srazu izgubili su od Portugalaca nakon još jedne neizvjesne borbe koja je u regularnom djelu završila 2:2. Uslijedilo je još jedno pripetavanje u  tie-breaku nakon kojeg su sretniji bili Portugalci. Treće mjesto zauzeli su Slovaci, osvajači zlata na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Drugi hrvatski tim u sastavu Martin Frković, Marko Turković i Kristijan Trampuž nastupili su po prvi puta na ovako jakom natjecanju iznenadivši konkurenciju osvajanjem brončanog odličja. Do bronce su došli pobjedivši Nijemce sa 7:5 i Slovake  sa 6:4.

Danas započinje pojedinačno natjecanje u svim kategorijama tjelesnog oštećenja, a već ostvarenim ovogodišnjim rezultatima hrvatski boćari  su najavili odličnu formu za ovogodišnje Europsko prvenstvo koje će se održati koncem listopada.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.