Srebro Ive Radoš, ozljeda Ane Zaninović

Srebro Ive Radoš, ozljeda Ane Zaninović

Hrvatska taekwondoašica Iva Radoš osvojila je srebro na Univerzijadi u Gwangjuu...

Iva Radoš/Foto: Gettyimages

Treća hrvatska medalja na Univerzijadi koja se održava u korejskom Gwangjuu djelo je Ive Radoš, koja je u svojoj kategoriji do 73 kilograma osvojila srebrno odličje.

Taekwondoašica zagrebačkog Metalca pobjeđivala je redom Britanku Jade Slavin (6:3), Petru Matijašević (5:3) i Turkinju Asene Aydin Furkan (9:2), da bi u finalnom okršaju – reprizi polufinala Svjetskog prvenstva od prije dva mjeseca – ponovno poražena od Kineskinje Zheng Shuyin (0:4).

Ranije je drugo mjesto u kategoriji do 49 kilograma osvojila Lucija Zaninović, dok je srebro pripalo i judašici Andrei Bekić (do 57 kilograma).

Posljednjeg dana natjecanja trebala je nastupiti i Ana Zaninović, no ponajbolja hrvatska taekwondoašica morala je otkazati zbog novih bolova u koljenu, a zbog čega će – još jednom – u Splitu morati na terapije i injekcije. Rio de Janeiro se bliži, a viza još uvijek nije u džepu.

Prije SP-a odlučili smo pokušati s konzervativnom terapijom uz primjenu preparata autologne kondicionirane plazme te mjerama fizikalne terapije jer bi je artroskopija koljena, uz postoperacijski oporavak, udaljila od sportskih aktivnosti na neko vrijeme te onemogućila nastup na kriterijskim turnirima za Olimpijske igre. Imala je odličan odgovor na tu terapiju, a nadamo se da će ista metoda pomoći i nakon povratka iz Koreje te ćemo ju uspjeti osposobiti za Grand Prix turnire”, otkrio je liječnik, dr. Ante Bandalović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.