Srna izazvao kaos na društvenim mrežama: Torcida podijeljena!

Srna izazvao kaos na društvenim mrežama: Torcida podijeljena!

Priopćenje Torcide u kojemu napadaju Darija Srnu naišlo je na veliki odjek javnosti, a donosimo vam neke od najzanimljivijih komentara s društvenih mreža. "Koliko je god kapetančina, mislim da ima pravo glasa otprilike koliko bi imao u dućanu sa ženom - nikakvih."

Darijo Srna/Foto: Gettyimages

Dio navijača Hajduka oštro je reagirao na najnovije priopćenje navijačke skupine Torcida u kojemu su, između ostaloga, javno prozvali hrvatskog kapetana i ‘dite Hajduka’ Darija Srnu. Donosimo vam podijeljene stavove navijača Hajduka, Splićana, ali i svih ostalih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu koji su se počeli nezadrživo ‘rojiti’ društvenim mrežama.

Podsjetimo, torcidaši su veznjaku Šahtara poslali ‘poseban pozdrav’, rekavši kako se ne treba “praviti blesav i svojim jeftinim izjavama skinuti sa sebe bilo kakvu odgovornost, jer da je stvarno želio pomoći to je mogao koristeći svoj položaj sve ove godine.”

“Umjesto djelovanja i posredovanja u rješavanju problema u hrvatskom nogometu, izabrao si zabijanje glave u pijesak kao i većina tvojih suigrača (čast iznimkama). Svojim si pasivnim držanjem podržao sve što HNS godinama čini, sudjelovao si u stvaranju ‘repke’, pa uživaj u toj ‘repki’ i atmosferi koju si stvorio. Ne uzimaj Hajduk u usta, jer toga nisi dostojan”, piše u priopćenju poslanom medijima diljem Hrvatske.

Jedan od komentara koji je vrlo brzo počeo cirkulirati društvenim mrežama jest i onaj da “nitko od vas (nas) nije dostojan stavljati ime Darija Srne u ovaj konktest i oduzimati mu njegov Hajduk. Na ostalom dijelu teksta, svaka čast!”, podijeljeni su Splićani.

“Igrao je za Hajduk sa srcem…Igra za Hrvatsku sa srcem..dovoljni argumenti”, napisao je jedan navijač. “Srna je mogao nešto promijeniti da je pokušao, ali nije. Ja ga zbog toga ništa manje ne poštujem kao igrača i čovjeka, ali nama mrvice ne trebaju – pogotovo sad kad su ‘gubaši’ vidjeli da je i u kazalištu atmosfera bolja nego u onoj maksimirskoj šumi.”

Počeli su, nadalje, i ‘napadi’ na osuđujuće komentare priopćenja: “Taj dio navijača koji smatra da je Torcida pretjerala obični su slijepci”, preko “sve su dobro rekli – na stranu to što je dobrotvor i igračina, ali bogami ‘gladi muda’ ovima iz HNS-a” sve do “Srna se odavno poistovjećivao s mafijom koja vodi repkicu. Više je puta naglasio da je Maksimir njihov dom, a sada neka igru u svom domu, što dalje od Splita, Hajduka i Poljuda.”

Hajdukovi su navijači pohvalili Danijela Subašića, koji je jedini digao glas protiv igranja u Maksimiru, na što je također bilo komentara:

“Srna je Mamića odbio mnogo puta. Pomogao je Dječjoj bolnici u Klaićevoj, bolnici u Splitu, donirao novac za dosta humanitarnih akcija u Hrvatskoj. Zbog toga ga cijenim, a ako bi itko volio da se igra u Splitu, onda je to Darijo Srna. Jedini koji je digao glas po vama je Subašić. Znači da ostali ne valjaju? Ni Modrić, ni Mandužukić, ni jedan drugi igrač? Što se mene tiče, reprezentacija treba igrati u Splitu i tu nema pogovora, a isto tako smatram da je jedan dio Torcide pretjerao.”

“Ne treba napadati Srnu”, ističe jedan navijač. “No, činjenica je kako je mogao napraviti nešto da reprezentacija konačno zaigra u Splitu. Nije, i sad – jebiga. Ne treba Hajduk uvlačiti u priču oko reprezentacije, nije ni potrebno ni korektno.”

“Torcida je skupina teških idiota. Otprilike isto kao i BBB. Shvatite više da je hrvatska reprezentacija svetinja i jadno je od vas da je bojkotirate zato što je Mamić u HNS-u. Kakve to ima veze? A tko bi trebao biti? Brbić? Da toliko ne serete protiv reprezentacije, naravno da bi igrali u Splitu. Vi ste je idioti otjerali”, oštar je jedan.

Našlo se i smiješnih razmišljanja: “Iskreno, mislim da koliko je god Srna kapetan (kapetančina) u tim stvarima ima glasa kao u dućanu sa ženom – nikakvih. Glupo ga je napadati jer je oličje sportaša, a ima drugih ljudi koji bi trebali kontrirati Mamiću i Šukeru. To nije Srna…”

U moru komentara istaknuo se i onaj T. H-a: “Hoće li se Torcida oglasiti i po pitanju toga zašto se Snježna kraljica stalno vozi u Zagrebu? Jer ja bih je dogodine volio gledati na Marjanu…”

“Srna nije dostojan? Pa radi se o čovjeku koji je rekao da bi došao besplatno, kao i Senijad Ibričić, a vidite kako su ga primili. Čovjek može kupiti cijeli Hajduk i jedini je kojemu je stalo do toga da repka igra u Splitu. Torcida je odlična, ali ovoga se poteza sramite!”

“Što se mene tiče, ali vjerujem i 99 posto Splićana, ne moraju više ni dolaziti. Nema interesa. Kad ponovno budu nacionalna vrsta, a ne legija Šukerovih isprdaka, dobrodošli su. Do tada – bye, bye.”

“Ja sam veliki navijač Hajduka i Torcidaš. Ali nemojte govoriti protiv Darija. Bio je i ostat će ikona našeg kluba. Srna i Ibričić dvije su naše legende. Momci, što prije dođite nazad kući i neka uživamo u vašim majstorijama”, piše jedan i potpisuje se sa HŽV 1950.

“E neka su ga ‘nasrali’. Što se nije prije oglasio, nego kad je već davno odlučeno gdje će se igrati? Kad stvarno treba dignuti glas u vezi toga, nitko od igrača i trenera ništa ne govori. Pa eto vam gospodo, uživajte na maksimirskoj ruševini.”

“Bože sačuvaj; idioti iz vrha HNS-a protiv sad vidim i dosta velikog broja idiota koji sebe nazivaju navijačima Hajduka. Ne valja im Srna, kao prodana duša, a takav ološ koji to govori sve bi i jedan prodali i sebe i obitelj za šaku eura da im netko ponudi.”

“Imam iskaznicu Torcide od 1983..ali ovi što ovako govore i pišu protiv jednog od najboljih igrača u povijesti i momka koji je svima cijeli život davao, koji ima ogromno srce, niti su Torcida, niti predstavljaju većinu!”

Priopćenje Torcidaša podijelilo je, dakle, splitske navijače na dvije suprotstavljene struje. Vjerujemo da će se priča nastaviti i u narednim danima, a očekuje se i eventualno obraćanje – Darija Srne.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.