Srna: “Kome da trčim ako zabijem gol?”

Srna: “Kome da trčim ako zabijem gol?”

"Mi imamo veliki respekt prema njima i od prve minute želimo tražiti našu igru kakvu smo prikazali na San Siru."

Darijo Srna/Foto: Gettyimages

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna na press konferenciji osvrnuo se na predstojeću utakmicu protiv Italije na Poljudu.

Ćorluka je nama jako bitan i Modrić i Jedvaj koji su ozlijeđeni isto, ali i Italiji nedostaje dosta igrača. Ja mislim da bi bila potpuno drugačija situacija da je pun Poljud. Na žalost nije, ali u istim smo uvjetima. Spremni smo dati svoj maksimum i iskoristiti priliku da se odlijepimo, ali Italija je Italija, iskusna momčad, iskusan trener… Mi imamo veliki respekt prema njima i od prve minute želimo tražiti našu igru kakvu smo prikazali na San Siru.”, rekao je Srna.

Kapetan je sretan što je reprezentacija konačno u Splitu: “Napokon se našao kompromis između HNS-a i Splita. Ja sam prošao tu atmosferu i s Hajdukom i s reprezentacijom na Poljudu, znam što bi bilo sutra da je tu publika. Euforija se osjeća, ali ljudi su zgroženi jer sutra neće moći na tribine. Ja sam za to da se igra u Splitu i u Zagrebu, kao i u Rijeci i Osijeku… Protiv Bugarske se opet igra u Splitu, tako da vjerujem da dobrim rezultatom možemo uveseliti sve Hrvate.” 

Srna prihvaća ulogu favorita, makar neće biti podrške s tribina: “Prema kome ću trčati ako zabijem gol!? Ha, ha, ha… Ma jasno, prema izborniku i suigračima. Najvažnije je da pokažemo ono što smo pokazali na San Siru. Moramo pokazati da smo mi Hrvatska, da za našu domovinu i navijače damo sve od sebe, pa makar i pred praznim stadionom. Mi na papiru i jesmo favorit. Od prve do zadnje utakmice smo dominirali, pa i protiv Italije na San Siru. Prihvaćamo ulogu favorita, pa makar i bez naših navijača”, zaključio je Srna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.