Srna: “Šahtar će se vratiti u Donjeck”

Srna: “Šahtar će se vratiti u Donjeck”

Darijo Srna još se jednom osvrnuo na situaciju u Ukrajini...

Darijo Srna/Getty Images

Zbog teške (političke) situacije u Ukrajini Darijo Srna već je mjesecima primoran svoje suigrače i u domaćim utakmicama na teren izvoditi kao ‘gost’. Hrvatski je kapetan u Šahtaru već dvanaest godina, a povratak u ‘njegov’ Donjeck trenutačno je i dalje potpuno neizvjestan.

“U Kijevu su nas toplo primili. Pokazali su poštovanje, plješću nam čak i navijači Dynama. Želio sam se svim srcem vratiti u Donjeck, no mogu i razumjeti zašto u klubu to nisu dozvolili. Trenutačno je najvažnije da se barem djelomično u to područje vrati mir, da ljudi više ne umiru”, istaknuo je Srna, poentiravši: “Sve će biti u redu, a Šahtar će se vratiti u Donjeck!”

Ovogodišnja etapa Šahtara u Ligi prvaka završila je teškim porazom od Bayerna. Još se jednom osvrnuo na oproštaj od Europe: “U prvoj smo utakmici bili ravnopravni, no u drugoj je sve bilo gotovo već nakon tri minute. Poštujem suca, ali škotska liga nije ništa bolja od ukrajinske ili hrvatske. Jedanaesterac je bio, ali crveni karton?”

Na prvenstvenoj je tablici situacija sljedeća: Dynamo im bježi pet bodova, a titula je sve dalje od dohvata. “U prvenstvu smo rijetko gubili u Donjecku, da smo mogli ostati na svom stadionu vjerujem kako bismo bili prvaci. No, ne valja sada tražiti isprike. U nogometu sam vidio dosta toga i sve dok postoje makar teoretske šanse, borit ćemo se. Želimo u Ligu prvaka, za mjesto se ‘tučemo’ s Dnjiprom i ne smije nam pobjeći”, ističe.

Mnogo se u posljednje vrijeme pričalo o tome da bi dugogodišnji trener rudara Mircea Lucescu mogao napustiti klub na koncu sezone. “Bilo bi nam lakše kad bi svi igrači imali njegov karakter. Poznajem ga jako dugo, Šahtar mu nije samo posao, već obitelj. Siguran sam kako u ovakvoj situaciji nikada ne bi napustio klub i očekujem da ćemo se i iduće sezone zajedno boriti za naslov prvaka.”

“Predsjednici ukrajinskih klubova trebali bi određivati format prvenstva umjeto Saveza”, osvrnuo se za kraj na ‘ukrajinsku situaciju’. “Oni su na kraju krajeva ti koji su spasili ukrajinski nogomet – hvala im na tome. Mislim da ograničavanje broja stranaca ne bi previše doprinijelo razvoju. Dobar će ukrajinski nogometaš uvijek dobiti priliku”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.