Što bi hrvatski reprezentativci radili da ne igraju nogomet?

Srna programira, Modrić poslužuje piće, a o financijama brine Pranjić

Srna programira, Modrić poslužuje piće, a o financijama brine Pranjić

Jeste li se ikada pitali što su po zanimanju hrvatski nogometaši? Ako i niste, evo zanimljivih odgovora...

Foto: hns-cff.hr - Drago Sopta

Jeste li se ikada pitali što bi vedete kockastih radile da ne trče nogometnim travnjacima diljem Europe? Goal je otkrio zanimanja nekolicine asova Nike Kovača, među kojima su i neke vrlo zanimljive struke.

Možda i najinteresantnije zvuči profesija napadača Atletica Marija Mandžukića – goropadni je Slavonac stekao ‘profesionalni naziv’ keramičar-oblagar, a izbor je objasnio – blizinom škole u Slavonskom Brodu.

Dvojac dobrih prijatelja i starih poznanika iz Dinama i Tottenhama Luka Modrić i Vedran Ćorluka mogli bi posluživati svoje suigrače nakon koje proslave budući da se obojica mogu pohvaliti svjedodžbama ugostiteljske škole, dok je Dejan Lovren po struci – elektroinstalater.

Kapetan Darijo Srna završio je elektrotehničku školu i glavni je ‘džek’ kad se radi o računalima, dok bi se srodnim zanimanjem mogao baviti Ivica Olić – Ola je, naime, serviser televizijskih uređaja.

Ivan Tomečak odabrao je poziv frizera, Ivan Rakitić u Švicarskoj je pohađao građevinsku školu, dok je Danijel Pranjić ekonomist. U sportske vode, nakon okončanja aktivne karijere, najprije bi – barem ako je suditi prema kvalifikacijama – mogli Milan Badelj i Gordon Schildenfeld. Oni su, naime, maturirali u Sportskoj gimnaziji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.