Srušen rekord: NBA liga ima novog najskupljeg igrača u povijesti

Srušen rekord: NBA liga ima novog najskupljeg igrača u povijesti

Foto: NBA on ESPN/Twitter

U NBA ligi se dogovaraju novi ugovori pred početak sezone, a svakako najzanimljiviji dolazi na relaciji Golden State – Curry. Naime, aktualni prvaci su napravili sve kako bi zadržali svog najboljeg igrača, te je bilo jasno kako će od Currya napraviti najskupljeg igrača u povijesti lige.

Prema novom ugovoru Stephen Curry će primati čak 40 milijuna dolara godišnje, a ako znamo da treba potpisati ugovor na pet godina, dolazimo do nevjerojatnog iznosa od 200 milijuna dolara. Ogromno je to povećanje u odnosu na njegovu dosadašnju plaću od 11 milijuna dolara godišnje, no dvostruki najkorisniji igrač lige, te dvostruki osvajač naslova s Golden Stateom zaslužio je takav tretman. U prijevodu Curry bi trebao zarađivati 110.000 dolara dnevno ili 1.27 dolara po sekundi.

No, u sjeni Curryevog novog ugovora je ostao dogovor Blake Griffina s LA Clippersima, prema kojem će sjajni krilni igrač Clippersa dobivati 173 milijuna dolara za pet godina. Clippersi su 28-godišnjem Griffinu ponudili ogroman ugovor iz razloga što je imao izdašne ponude iz Phoenixa i Denvera, a Clippersi si jednostavno nisu mogli priuštiti razlaz s Griffinom nakon što ih je ranije u tjednu napustio Chris Paul. Clippersi Paula nisu pustili olako, te su od Houston Rocketsa dobili čak sedam igrača, izbor prve runde na draftu 2018. godine i novčanu naknadu. Curry i Griffin su tako u razmaku od par dana srušili rekorde NBA lige i potvrdili kakve se brojke kreću u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.