Stadion na kojem Hrvatska i Brazil otvaraju SP imat će 7.000 sjedalica manje od planiranog

Stadion na kojem Hrvatska i Brazil otvaraju SP imat će 7.000 sjedalica manje od planiranog

Brazilski mediji pretpostavljaju da se posljednja korekcija kapaciteta Arene Corinthians dogodila jer radovi na sjevernoj tribini još uvijek nisu završeni, što u FIFA-i ne žele potvrditi

Stadion u Sao Paulu/Getty Images

Samo šest dana prije početka Svjetskog prvenstva, Organizacijski odbor i FIFA objavili su kako će kapacitet stadiona Arena Corinthians u São Paulu, na kojoj će Hrvatska i Brazil u četvrtak u 22 sata otvoriti najveću nogometnu smotru, biti smanjen za 7.000 mjesta.

Arena Corithians je u izvornim planovima trebala primiti 68.500 gledatelja, što je organizator naknadno korigirao na 66.000 mjesta. No FIFA-in marketinški direktor Thierry Well objavio je da će konačni kapacitet za utakmicu otvaranja SP-a biti 61.600 gledatelja.

– Ona brojka od 66.000 bila je bruto, bez uračunatih tzv. ‘mrtvih sjedala’ za potrebe televizijskih kamera – objašnjava Well.

Brazilski mediji nagađaju da se posljednja promjena dogodila zbog nedovršenosti stadiona; danas je, naime, trebao biti kompletiran posljednji dio sjeverne tribine, no radovi još uvijek nisu gotovi. U FIFA-i i dalje ne mogu jamčiti da će Arena Corinthians ili Itaquerão, kako je zove lokalno stanovništvo, do četvrtka biti dovršena.

List O Globo piše da navijači nisu previše uznemireni najavama o kašnjenju radova i uvjereni su da će do starta Svjetskog prvenstva sve biti „izglancano“.

– Otkad sam kupio ulaznice preko FIFA-e, sve savršeno funkcionira. Vjerujem im i znam da neće dozvoliti da navijači budu zakinuti. Malo sam zabrinut što na Itaquerãu neće biti testne utakmice, no nema šanse da me to spriječi da dođem na dvoboj Brazila i Hrvatske. To će biti jedino otvaranje SP-a koje ću vidjeti u životu – kaže 34-godišnji dizajner Heber Alvares iz São Paula.

Domaćini Mundijala se u tjednu uoči početka velikog turnira susreću s problemima na svim stranama. São Paulo je u srijedu bio paraliziran štrajkom radnika metroa i prometne policije, a organizatori se boje da će se slične scene ponoviti kada Prvenstvo počne. Od 12 stadiona, tri nisu u cijelosti dovršena, a točno polovica i dalje nema Wi-Fi mrežu.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.