Stanko Poklepović: “Volio bi da dođe Šuker da popričam s njim”

Stanko Poklepović: “Volio bi da dođe Šuker da popričam s njim”

Hajduk u subotu od 15 sati dočekuje Dinamo na Poljudu u sklopu 25. kola Max TV prve lige, a Stanko Poklepović održao je press konferenciju u klupskim prostorijama.

Stanko Poklepović/Foto: hajduksplit1950.blogspot.com

Kao i uvijek, na press konferenciji Stanka Poklepovića uvijek je zanimljivo, a danas je govorio ususret velikom derbiju hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama koji se u subotu od 15 sati igra na splitskom Poljudu.

“Sraz koji je povijesno značajan, davati dodatne pridjeve i epitete nije potrebno. Drago mi je da susret pada u ovo vrijeme proljeća. Hajduk je kroz povijest imao duh, zajedništvo. On je i u gledateljstvu, taj duh iznutra i izvana potreban nam je sutra. U nas su osnovci, srednjoškolci, uče koliko je tri puta tri, nepostojano “a”. Nisu policajci s pendrekom i nemaju brkove“.

Popularni Špaco rekao je par riječi o receptu za pobjedu i Dinamovim kvalitetama.

“Barba Luka Kaliterna je prije 60 godina rekao kad se braniš kao spužva onda se skupiš, a kad napadaš onda se raspršiš. To je na tom tragu. “Zoran Mamić je odličan trener, snažna momčad iznutra i izvana. Pojedinci? Moram pitati Vukasa, on to prati, ali imaju dobre pojedince. No, Hajduk ima duh, a oni nemaju!“

Mlada Hajdukova momčad ostvarila je važnu pobjedu na gostovanju kod Osijeka, hoće li izgoriti od želje u derbiju?

“Ne vjerujem, njih nosi i krasi duh, dovoljno su ustrojeni. Mladi su, imaju drukčija razmišljanja. Oni za sve kažu cool, mi smo drukčije govorili. Ako se dogodi 30% onoga što smo trenirali bit će dobro.  Moramo imati pozitivan naboj, kulture igre i kulturu faula“.

Vrlo bitan faktor mogla bi biti i poljudska publika.

“Volio bih da ih bude preko 50.0000! Da stvorimo taj duh kojeg je teško opisati. Sveti duh? On može biti i sveti“.

Na kraju je Špaco prokomentirao i mogući dolazak predsjednika HNS-a Davora Šukera.

“Volio bi da dođe, da popričam s njim“.

Hajduk ima 26 bodova manje od Dinama i nalazi se na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice, a u subotu će im na terenu nedostajati ozlijeđeni Maglica i Gotal.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.