Stanković: “Tužan sam, ali pokazali smo da smo vrh svjetskog futsala”

Stanković: “Tužan sam, ali pokazali smo da smo vrh svjetskog futsala”

Mato Stanković poslije osječkog kvalifikacijskog turnira...

Mato Stanković/Foto: www.hns-cff.hr

Hrvatska futsal reprezentacija imala je odličnu šansu ‘pet do 12’ izboriti doigravanje za Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji iduće godine, no izabranici Mate Stankovića u posljednjoj su utakmici osječkog kvalifikacijskog turnira igrali tek nedovoljnih 4:4 sa selekcijom Azerbajdžana.

“Zahvalio bih se svim Osječanima koji su nas podržavali, medijima koji su nas pratili i pomogli stvoriti atmosferu kakva dugo nije viđena. Nećemo tražiti alibi, no činjenica je da smo u samim pripremama imali podosta problema pa tako niti jedan trening zbog ozljeda nismo odradili u punom sastavu”, požalio se izbornk mini kockastih.

Hrvatska je šansu vrlo vjerojatno ispustila u prvoj utakmici, u kojoj je s neočekivanih 7:4 slavila ‘slabašna’ Bjelorusija. “Treba biti pošten i priznati da nismo bili pravi – to je i ključ cijele priče. Znali smo da će utakmica s Azerbajdžanom biti ovakva, ali i uspjeli dokazati da smo prava momčad. Zbog toga mi je još više žao što nismo prošli dalje.”

Nije nedostajalo mnogo, no na koncu je osvojeno ‘tek’ treće mjesto u skupini, iza prvog Azerbajdžana i Bjelorusije. “Mislio sam da će nam se vratiti neke stvari koje nam prvih dana nisu išle na ruku. No, Šveđani nisu zabili nekoliko čistih šansi za pobjedu protiv Bjelorusije, a nama nikako da krene. S druge strane, jako sam ponosan na reprezentaciju; pokazali smo da pripadamo samom vrhu svjetskog futsala”, prenosi Stankovićeve riječi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Sada slijedi nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji početkom 2016. godine. “Ne možemo biti zadovoljni s obzirom na to da nismo izborili daljnje kvalifikacije, osobito što su se poklopili vrhunska podrška HNS-a, igranje kod kuće i generacija koja pet godina nije izgubila od momčadi u rangu Bjelorusije. Nama se to dogodilo u najgorem trenutku, no drago mi je što smo u konačnici ipak osvjetlali obraz. Mislim da će poslije Eura u Srbiji biti vrijeme da mladim igračima damo još više prilike i tako pokušamo proširiti svoj izbor”, zaključio je hrvatski izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.