Stanković: “Večeras želimo završiti posao u kvalifikacijama”

Stanković: “Večeras želimo završiti posao u kvalifikacijama”

Hrvatski izbornik Mato Stanković ističe kako će učiniti sve kako bi već danas osigurali nastup na Europskom prvenstvu 2016. u Srbiji...

Mato Stanković/Foto Arsen Miletić

Večeras u 18 sati hrvatska futsal reprezentacija odlučivat će sama o svojoj sudbini. Pobjeda vodi izabranike Mate Stankovića na Europsko prvenstvo koje će se u veljači iduće godine igrati u Srbiji, dok poraz na eurozavršnicu ‘gura’ Slovačku.

Hrvatski je izbornik optimističan – kako i neće kad su u prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira u Dubrovniku ‘mali kockasti’ demolirali Tursku i Armeniju s ukupnih 18:0. No, sveprisutna je i toliko potrebna doza opreza i respekta prema kvalitetnom suparniku.

“Slovačka je svoje napravila i sada može samo dobiti. Bili smo u istoj situaciji u proteklim kvalifikacijama kad smo ugostili Španjolsku, no situacija je sada ipak drukčija. Osobito poslije prve dvije utakmice, svi od nas očekuju uspjeh”, ističe šef stručnog stožera.

Stanković kao papagaj već nekoliko dana ponavlja koliko bi bilo opasno podcijeniti Slovake. “Ozbiljna su reprezentacija, imaju dobre igrače, a na klupi im je španjolski trener koji najboljeg igrača nije pozvao jer ne igra obranu. Najjači su u prekidima, disciplinirani su, a znaju povlačiti i takozvane šahovske poteze.”

Od svih kvalifikacijskih utakmica, jedino je Hrvatska uspjela očuvati čistu mrežu – podvig je to koji je u futsalu iznimno teško ostvariti. “Dobiti s nulom – to su definitivno najdraži rezultati s obzirom na činjenicu koliko je takav uspjeh teško ostvariti. Svjesni smo što nam donosi prvo mjesto i koliko je to važno za naš kontinuitet dobrih rezultata.”

Nije propustio izbornik spomenuti i dosadašnje uspjehe futsal reprezentativaca. “Naš je najveći uspjeh što smo u samo nekoliko godina iz treće promovirani u prvu jakosnu skupinu. Hrvatska reprezentacija lokomotiva je koja vuče kompletni mali nogomet, a zbog toga i sve više sredina ulaže u futsal, radi se bolje, a tribine su sve punije. Sigurno ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo već večeras zaključili posao u ovim kvalifikacijama i od sutra se okrenuli pripremama za nastup na kontinentalnoj smotri”, zaključuje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.