Stepančić: “Spreman sam na najgore”

Stepančić: “Spreman sam na najgore”

Luka Stepančić mogao bi propustiti EP...

Luka Stepančić, Ilija Brozović/Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

Zagrebov desni vanjski Luka Stepančić najteže je probavio poraz od Flensburga u sedmom kolu Lige prvaka. Hrvatskom reprezentativcu najvjerojatnije su popucali križni ligamenti desnog koljena, a žal postaje još izrazitija ako se u obzir uzme činjenica da se ozlijedio samo dvije minute prije kraja utakmice.

Umnogome sve to podsjeća na ‘stradavanje’ Manuela Štrleka neposredno uoči svjetske smotre u Hrvatskoj 2009. godine, a ovoga puta za Stepančića je vrlo vjerojatno, premda ne i konačno, izgubljeno Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine.

“Išao sam napraviti fintu i koljeno se okrenulo. Osjetio sam užasnu bol”, prepričava Luka. “Bol polako prestaje, no morao sam uzeti nešto za smirenje. Više ću znati poslije povratka u Zagreb, kada snimim koljeno, ali spreman sam na najgore. Nadam se, ipak, kako neće doći do operacije. Nikad u karijeri nisam ozlijedio koljeno”, kazao je.

Najgore sluti i trener plinara Veselin Vujović, koji je sada ostao na samo jednom desnom vanjskom šuteru Luki Šebetiću. Ništa bolje nije ni izborniku kauboja Željku Babiću, koji u sastavu ima još tek ljevorukog Marka Kopljara. “Bojim se da je Lukina ozljeda izuzetno ozbiljna”, razočarano je konstatirao Vujović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.