Stepančić: “Spreman sam na najgore”

Stepančić: “Spreman sam na najgore”

Luka Stepančić mogao bi propustiti EP...

Luka Stepančić, Ilija Brozović/Foto: Petr Stojanovski - ZNA, Utrinski vesnik

Zagrebov desni vanjski Luka Stepančić najteže je probavio poraz od Flensburga u sedmom kolu Lige prvaka. Hrvatskom reprezentativcu najvjerojatnije su popucali križni ligamenti desnog koljena, a žal postaje još izrazitija ako se u obzir uzme činjenica da se ozlijedio samo dvije minute prije kraja utakmice.

Umnogome sve to podsjeća na ‘stradavanje’ Manuela Štrleka neposredno uoči svjetske smotre u Hrvatskoj 2009. godine, a ovoga puta za Stepančića je vrlo vjerojatno, premda ne i konačno, izgubljeno Europsko prvenstvo u Poljskoj sljedeće godine.

“Išao sam napraviti fintu i koljeno se okrenulo. Osjetio sam užasnu bol”, prepričava Luka. “Bol polako prestaje, no morao sam uzeti nešto za smirenje. Više ću znati poslije povratka u Zagreb, kada snimim koljeno, ali spreman sam na najgore. Nadam se, ipak, kako neće doći do operacije. Nikad u karijeri nisam ozlijedio koljeno”, kazao je.

Najgore sluti i trener plinara Veselin Vujović, koji je sada ostao na samo jednom desnom vanjskom šuteru Luki Šebetiću. Ništa bolje nije ni izborniku kauboja Željku Babiću, koji u sastavu ima još tek ljevorukog Marka Kopljara. “Bojim se da je Lukina ozljeda izuzetno ozbiljna”, razočarano je konstatirao Vujović.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.