Stigao odgovor iz HNS-a! Kakve promjene slijede u hrvatskom nogometu?

Stigao odgovor iz HNS-a! Kakve promjene slijede u hrvatskom nogometu?

U Dnevniku Nove TV gostovao je Marijan Kustić, HNS-ov direktor za natjecanja i infrastrukturu, a evo što je otkrio o planovima za budućnost...

U Dnevniku Nove TV gostovao je Marijan Kustić, HNS-ov direktor za natjecanja i infrastrukturu. U razgovoru s reporterom Nove TV otkrio je kako će se rasporediti iznos od 29,5 milijuna dolara koji su Vatreni zaradili na Mundijalu te o planovima izbornika Dalića.

“HNS ima i plan i program. Dio sredstava koje je HNS dobio nakon ovoga Svjetskog prvenstva usmjerit će se na infrastrukturu što je kod nas prioritet, a dio će se usmjeriti i u županijske saveze.” započeo je Kustić.

Slijedilo je pitanje o budućnosti sadašnjeg hrvatskog izbornika… “Dalić ima važeći ugovor do 2020. godine i za sada je on naš izbornik. O mogućem povećanju ugovora razgovarat će s predsjednikom Šukerom, a konačnu odluku donosi Izvršni odbor. Izbornik ima podršku i gospodina Davora Šukera i cijelog Izvršnog odbora.”

Savez će od ovoga Prvenstva zaraditi gotovo 24 milijuna eura od čega dio ide igračima, a hoće li biti išta od nacionalnog stadiona? “Nacionalni stadion svakako trebamo, a ovaj rezultat koji su Vatreni postigli je velik poticaj za to. No, ja ne bih stao samo na nacionalnom stadionu jer bi tada reprezentacija igrala samo u tom gradu. Naš je cilj i da se postojeći stadioni urede i da reprezentacija bude gdje god budu uvjeti za odigravanje utakmica.” rekao je Kustić.

Ima li kakvih novosti po pitanju suđenja? “U posljednjih godinu dana je sigurno napravljen jedan veliki iskorak kada je u pitanju suđenje, a nadam se da ćemo u skorašnje vrijeme to još poboljšati s VAR sustavom.”

“Ovaj rezultat hrvatske nogometne reprezentacije nije slučajan. To je rezultat dugoročnog rada. Sjetimo se kako je bilo kada je gospodin Dalić izabran za izbornika. Bilo je puno onih koji nisu vjerovali u njega, no Davor Šuker i Izvršni odbor su mu dali podršku i na koncu se pokazalo da je to bio najbolji potez.” završio je Kustić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.