Štiglec: “Suđenje u Sloveniji je neizmjerno bolje, u HNL-u nakon pet minuta znate za koga sudac sudi“

Štiglec: “Suđenje u Sloveniji je neizmjerno bolje, u HNL-u nakon pet minuta znate za koga sudac sudi“

Nogometaš Olimpije iskreno je progovorio o razlikama u suđenju.

Foto: Siol.net

Proljetni dio slovenske lige zasigurno je donio pregršt iznenađenja. I dok je Olimpija sa šest uzastopnih pobjeda nastavila pružati odlične predstave, Maribor, aktualni prvak u tom je razdoblju prikupio tek pet bodova, čime su se Zmajčeki uz utakmicu manje odvojili na deset bodova prednosti.

U prijevodu, momčad Igora Bišćana na putu je prema osvajanju naslova, a jedan od hrvatskih nogometaša koji igraju za Olimpiju je i Dino Štiglec, bivši lijevi bek Zagreba i Slaven Belupa.

“Prvih pola godine bilo mi je teško jer smo krenuli loše i imali seriju loših rezultata. No, pod vodstvom Bišćana igramo puno bolje jer on zna što radi i kako prenijeti svoju sigurnost na ostatak momčadi“, izjavio je.

Osvrnuo se i na trenutno stanje u slovenskoj ligi:

“Imamo deset bodova prednosti, no idemo korak po korak. Na polusezoni je Maribor imao tri boda više, no mi smo se konsolidirali i iskoristili njihovu slabiju formu i odlazak Marwana Kabhe, njihovog najboljeg igrača. No, prvenstvo još nije riješeno niti itko od nas razmišlja na taj način“, pojasnio je.

Objasnio je i kako bi Olimpija prošla da igra u HNL-u:

“Bila bi pri vrhu ljestvice, teško bi bili vodeći jer bi bilo bahato za reći takvo nešto. No, suđenje je nebo i zemlja. Otkako sam otišao u Sloveniju, doslovno sam se oporavio. Ovdje kao nogometaš nimalo ne morate razmišljati o suđenju, a kada sudac i pogriješi, ne osjetite nikakvu namjeru, dok nakon pet minuta utakmice u HNL-u sve postane jasno za koga sudac navlači“, iskreno je zaključio.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.