STIGLO JE VRIJEME ZA RIO – NAŠI SPORTAŠI PUT PUTUJU!

STIGLO JE VRIJEME ZA RIO – NAŠI SPORTAŠI PUT PUTUJU!

Foto: HOO

Jučer su se naši sportaši  okupljali u zagrebačkom hotelu Panorama  prije polaska za Rio.  Osim  iskusnih olimpijaca  kojima će ovo biti treći nastup na Igrama, vaterpolista Josipa Pavića, Damira Burića, Andrea Bušlja i Mare Jokovića, strijelkinje Snježane Pejčić, plivača Maria Todorovića, strijelca Petra Gorše te rukometaša Zlatka Horvata i Domagoja Duvnjaka, jedriličara Petru Cupaća  kojemu su ovo već četvrte olimpijske igre tu su bili  i mnogi koji će prvi put doživjeti čari najvećeg globalnog sportskog događanja, a najmlađi među njima su gimnastičarka Ana Đerek, skakačica u vodu Marcela Marić te tenisači Ana Konjuh.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na put je krenula odmah po završetku ispraćaja, dok ostali put Rija kreću danas. U Olimpijskom selu u Riju dočekat će ih članovi Misije na čelu sa šefom misije Damirom Šegotom. U kasnijim terminima putuju boksači, atletičari i taekwondaši. Podsjetimo da jedriličarka Tina Mihelić i veslači Damir Martin te Valent i Martin Sinković već marljivo treniraju u Riju, dok je Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala u Argentinu prije dva dana.

Prilikom odlaska sportašima je predsjednik Zlatko Mateša čestitao i zaželio uspjeh na igrama ovim riječima:

„Čestitam svim našim sportašima te osobama koje prate njihov rad na plasmanu na Olimpijske igre u Riju. Svima želim puno zdravlja i zadržavanje sportske forme koja vam je osigurala nastup na Olimpijskim igrama. Od 5. kolovoza cijela će Hrvatska pa tako i Hrvatski olimpijski odbor, biti uz vas i kao najveći navijač pratiti svaki vaš nastup. Ovim putem zahvaljujem svima koji su omogućili da se odlazak na Olimpijske igre, koji je financijski, logistički te na svaki drugi način izrazito izazovna operacija provede bez poteškoća. Sretno u Riju.“

Na ispraćaju je glavni tajnik HOO-a Josip Čop predstavio službenu odjeća koju će olimpijci nositi u slobodno vrijeme, na svečanosti otvaranja i zatvaranja te kod dodjele medalja. Radi se o sportskoj odjeći tvrtke Erke koja je posebno kreirana i proizvedena za Olimpijske igre a na sebi nosi obilježje HOO-a te prepoznatljive crveno-bijele kockice. „Suradnja s našim partnerom već četiri godine donosi odlične rezultate, a oni su vidljivi u novoj opremi koju krasi prepoznatljivost, iznimna kvaliteta i brendiranje s našim „kockicama“. Samo za nadolazeće Olimpijske igre za naše je sportaše osigurano 550 kompleta što znači da svaki naš olimpijac i olimpijka na raspolaganju ima 28 artikala. Posebna je oprema pripremljena za ceremoniju otvaranja, ali i za ceremoniju dodjele odličja pa se tako nadam da ćemo naše sportaše što češće vidjeti upravo u ovom izdanju“ , rekao je glavni tajnik HOO-a.

Osim službene odjeće Erke članovi delegacije dobili su na dar i posebnu liniju Startasica uz poruku „Iz Vukovara s ljubavlju, 705 djelatnika Borova“, koju je u ime tvrtke Borovo svečano predao Dubravko Šimenc, slavni vaterpolist i olimpijac.

Na završetku svečanosti Josip Pavić je, kao stjegonoša na skoroj ceremoniji otvaranja, u ime svih hrvatskih olimpijaca pročitao Deklaraciju Fair-play-a hrvatske olimpijske delegacije za Igre XXXI. olimpijade Rio 2016. godine. Navedenu deklaraciju na kraju svečanosti potpisali su svi prisutni sportaši i tako poslali snažnu poruku kojom će se svi oni voditi na nadolazećim Olimpijskim igrama.

Puno sreće i osvojenih medalja želimo našim Olimpijcima  I SAMO JAKO NA BORILIŠTIMA U RIJU!

Foto: Hrvatski reprezentativci

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.