Štimac: “Ako me pozovu…”

Štimac: “Ako me pozovu…”

Nekadašnji izbornik prokomentirao je smjenu svog nasljednika...

Igor Štimac/Getty Images

Igor Štimac završio je izbornički mandat u sličnim okolnostima kao i njegov nasljednik Niko Kovač. Do 21. rujna će Šuker i suradnici razmišljati o novom izborniku hrvatske reprezentacije. Štimac je za RTL iznio mišljenje: “Hrvatski nogometni savez je potrošio još jednog kvalitetnog domaćeg trenera, koji je mogao dati veliki doprinos našem nogometu. Niko me naslijedio u odličnoj situaciji. Dobio je Island protiv kojeg se očekivao prolaz i predstavljen je kao dugoročan izbor. Smjene me iznenadila i razočarala jer reprezentacija ima realne izglede za izravan plasman na Europsko prvenstvo.”

Nastavio je: “Nikad se ne smije javno igrače proglašavati krivcima. Naše situacije su ispale slične. I Škotska i Norveška su momčadi protiv kojih se mora igrati uz mnogo agresije i duela. To je jedini način. No, opet se događa atmosfera kakva je uz reprezentaciju posljednjih desetak godina. Igrači bi trebali biti inspirirani atmosferom, no to se kod nas već dugo ne događa.”

Nije htio otkriti dali bi opet preuzeo reprezentaciju: “Na to ću odgovoriti ako me pozovu. Poželjet ću mnogo sreće Anti Čačiću ili bilo kome tko postane izbornik. Moramo zajedno djelovati. Bez zajedniništva i pozitivne atmosfere ne možemo do uspjeha.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.