Štimac: “Potrebna su nam nova rješenja”

Štimac: “Potrebna su nam nova rješenja”

Igor Štimac je analizirao jučerašnji poraz u Mađarskoj.

Foto: Igor Štimac/ 1.i 2. HNL Facebook

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac je u razgovoru za 24 sata analizirao početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Izjavio je: “Svaki izbornik, uključujući mene i Dalića, ima problema s nekim stvarima. Danas se ne bi razgovaralo o lošoj igri u prekidima i porazu da je sudac kod drugog pogotka označio čisti prekršaj na Leovcu. Sve bi jednostavno bilo drugačije. Imali smo problema s prekidima i na Svjetskom prvenstvu, kao i u nekim utakmicama nakon Rusije, a i izbornik je toga svjestan. Vjerujem da će naći rješenje.”

Nastavio je: “Prije Walesa će se vjerojatno detaljno analizirati obrambeni prekidi. Treba vidjeti tko nije bio dobar u tim situacijama. Vjerujem da će već protiv Walesa to biti mnogo bolje. No, ipak nema razloga za paniku zbog poraza. Mi smo u ovim kvalifikacijama u problemu jer su svi dodatno motivirani protiv viceprvaka svijeta. Očito je da će kvalifikacije biti teške, no na to smo već naviknuti. Jednostavno, imali smo previše problema u ova dva dvoboja.”

Zaključio je: “Kalinić je sjajan vratar, no posljednjih nekoliko tjedana je pričuva u klubu. Lovren se tek oporavio od ozljede, dok Interovci Perišić i Brozović tijekom cijele sezone imaju problema u klubu zbog loših rezultata. Teško je rješavati probleme kad nemamo 50 igrača na raspolaganju, što znači da treba tražiti nova rješenja. Treba zaboraviti srebro iz Rusije jer moramo shvatiti da nas sad svi drugačije doživljavaju.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.