NAJNOVIJE VIJESTI

Štimac preuzeo iranski Sepahan

Štimac preuzeo iranski Sepahan

Igor Štimac ipak je dobio posao u Iranu.

Igor Štimac/Getty Images

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac preuzeo je iranski Sepanah, u kojemu je jednoć titulu prvaka osvojio Zlatko Cico Kranjčar.

Uspio je tako Štimac ipak pronaći inozemni angažman nakon što mu je prije nekoliko mjeseci u posljednji čas propao posao u Esteghlalu, a pregovori su u zadnjih desetak dana vođeni i sa iskusnim Nijemcem Berndom Schusterom.

Uz Štimca, u Iran će i njegovi pomoćnici Ivo Šeparović i Zoran Varvodić, a spomenimo i kako su osim Kranjčara na klupi kluba iz Teherana bili još i ‘njegovi’ Splićani Luka Bonačić i Stanko Poklepović. Bonačiću je također uspjelo ostaviti dubok trag – 2007. godine klub je uveo u finale azijske Lige prvaka, a sada ćemo vidjeti koliko će uspješan ili neuspješan biti 48-godišnji Metkovćanin.

Štimac je u igračkoj karijeri nosio dresove Hajduka, Cadiza, Derby Countyja, West Hama i Dinamo Vinkovaca, a za hrvatsku izabranu vrstu nastupio je 53 puta. S trenerskom palicom u ruci predvodio je Hajduk, Cibaliju, Zagreb, Hrvatsku i Zadar, koji je napustio početkom ljeta ove godine poslije neuspješnog zadržavanja prvoligaškog statusa. Vlasnik je zlata sa SP-a nogometaša do 20 godine iz Čilea te legendarne vatrene bronce 1998…

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.