Štimac: “S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi bio vodeći, a Mamićeva želja da preuzmem Dinamo je nerealna“!

Štimac: “S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi bio vodeći, a Mamićeva želja da preuzmem Dinamo je nerealna“!

Pročitajte intervju Igora Štimca prije Vječnog derbija.

Igor Štimac/Foto: Mario Ćužić - ZNA

Nakon što je zagrebački Dinamo upisao poraz od Osijeka počela su govorkanja kako bi Zdravko Mamić mogao smijeniti Nikolu Jurčevića i na klupu Modrih postaviti ni manje ni više, nego bivšu zvijezdu splitskog Hajduka Igora Štimca.

“Bio sam zatečen kad sam to čuo jer između Mamića i mene nema nikakvih kontakata, a pogotovo ne u vezi s time. On me uvažava i ja to znam, no za takav potez trebaš biti jako odlučan, a on uvijek dosta kombinira. Ja sam čovjek za prave projekte i znam što želim. O Mamićevoj ponudi glupo je pričati, pogotovo jer imam dogovor za inozemni angažman u idućoj sezoni“, izjavio je Štimac na tu temu.

Naravno, neizbježno pitanje bilo je i ono oko Vječnog derbija, ali i odnosu između predsjednika Bilih Kosa i Torcide:

“Klub mora održavati legitimne odnose sa sucima, u granici prijateljstva, uvažavanja i respekta. No, ako su istiniti navodi iz Kluba navijača onda je netko u suprotnosti s ideologijom navijača. Ako su pojedinci iz kluba skrenuli sa zacrtanog puta i počeli sa sucima raditi izvan okvira, kako Torcida navodi, onda to zahtijeva odlazak odgovorne osobe“, rekao je pa nastavio:

“Prvenstvo je na putu da se zakomplicira, a za potpunu neizvjesnost treba čekati pobjedu Hajduka večeras. Ne isključujem tu opciju, pogotovo s obzirom na atmosferu i ludilo koje je u Splitu već počelo“.

Na direktno pitanje oko Hajdukove momčadi ove sezone odgovorio je:

“Hajduk promatram isključivo kroz Kopića, trenera koji od prvog dana radi na organizaciji igre i kod kojega se zna red u momčadi. S Ercegom i Ohandzom Hajduk bi već bio bliži prvom mjestu, ako ne i vodio, no tu je Uprava pokazala elementarno nerazumijevanje nogometa. Prodavanje dvojca koji je zabio 70 posto golova u sezoni kada klub nema financijskih problema je neopravdano“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.