Stipanović odustao od SP-a u Splitu zbog bolesti

Stipanović odustao od SP-a u Splitu zbog bolesti

Tonči Stipanović

Cipranin Pavlos Kontides vratio se na vrh nakon predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva olimpijske klase Laser u Splitu, dok je srebrni hrvatski olimpijac Tonči Stipanović odustao od natjecanja zbog bolesti.

Stipanović je u ponedjeljak imao velikih zdravstvenih problema, dobio je virozu i dugoočekivano prvenstvo u Splitu za njega je završilo i prije samog kraja.

“Još u nedjelju navečer osjetio sam nekakvu virozu, a sve to poremetilo me u prvom plovu ponedjeljka. Osjetio sam da nemam snage, potom su me uhvatili i grčevi kao i prije neki dan. No, još sam taj osmi plov uspio nekako i završiti te sam bio 23”, rekao je Tonči Stipanović, koji je nakon desetog plova zauzimao 29. mjesto u ukupnom poretku, sa 114 negativnih bodova.

U osmom plovu je pobijedio Britanac Nick Thompson, dok je dotad vodeći Francuz Jean-Baptiste Bernaz bio tek 30. Drugi u osmom plovu bio je Cipranin Kontides, koji je briljirao i u devetom plovu te se tim uspjehom popeo na četvrto mjesto, odnosno samo devet bodova zaostatka za Francuzom.

U desetom plovu došlo je do potpunog preokreta. Ciparski jedriličar vratio se na vrh, s 15 bodova prednosti ispred drugoplasiranog olimpijskog prvaka Australca Toma Burtona. Treći uoči posljednjeg dana prvenstva je još jedan Australac, Matthew Wearn (37 bodova).

Drugi hrvatski predstavnik u zlatnoj skupini, Filip Jurišić bio je solidan, 20., 15. i opet 20. Nije napravio pomak u ukupnom poretku u kojem zauzima 18. poziciju (85 bodova). Natjecanje završava s dva plova u utorak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.