Tonči Stipanović tek osmi na Europskom prvenstvu klase Laser

Tonči Stipanović tek osmi na Europskom prvenstvu klase Laser

Osvajač srebrne olimpijske medalje Tonči Stipanović završio tek na osmom mjestu na Europskom prvenstvu u jedrenju klase Laser.

Tonči Stipanović foto: HJS

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzeo je osmo mjesto na Europskom prvenstvu olimpijske klase Laser, koje se održavalo u vodama ispred Barcelone.

Tonči Stipanović je prva dva dana prvenstva vodio, a uoči današnja zadnja dva plova držao treću poziciju, koju nije obranio već je s tek 37. mjestom u 10. plovu te devetim u zadnjem, pao na osmu poziciju s 96 negativnih bodova. Za nositelja srebrne olimpijske medalje ovo je još jedno razočaranje nakon što je sredinom rujna na Svjetskom prvenstvu ove klase u rodnom Splitu odustao uoči zadnjeg dana zbog bolesti.

Novi europski prvak je Britanac Nick Thompson s 53 boda, srebrni je Talijan Francesco Marrai (61), dok je svjetski prvak Cipranin Pavlos Kontides brončani s 66 negativnih bodova. Filip Jurišić iz splitskog Mornara prvenstvo je okončao kao 17., dok je Mario Novak 79.

U ženskoj klasi Laser radial najbolja Hrvatica je Sandra Lulić na 44. mjestu, dok je Adela de Micheli Vitturi 44. Nova europska prvakinja je Nizozemka Marit Bouwmeester, srebna je Dankinja Anne Windom, a brončana Grkinja Vasilea Karachaliou.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.